--.-° --% 0мм

У Кривому Розі підбили підсумки XXVІІ відкритого фестивалю «Мистецьке свято «Душі криниця»

16:08, 15 янв 2024 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Фестиваль-конкурс талантів «Душі криниця», де збираються кращі вокалісти, музиканти, гурти, митці та творчі колективи з багатьох регіонів України проходить вже 27 раз. Протягом двох днів   -  з 13 по 14 січня у  палаці  культури «Південний» близько 400 учасників віком від 12 до 80 років, 45 майстрів декоративно-ужиткового мистецтва презентували свою майстерність.  

Гала-концерт та церемонія нагородження переможців  відбулися 14 січня. Від керівництва міста привітав колективи та виконавців і вручив нагороди заступник міського голови Сергій Мілютін.
Фестиваль- конкурс «Душі криниця – 2024» проходив   у змішаному форматі.  

«Душі криниця» став одним із символів творчості всієї України, не лише Криворіжжя чи Дніпропетровської області. Зараз у фестивалі беруть участь понад 400 учасників. Це - результат того,  що міська влада, Рада оборони приділяють дуже велику увагу розвитку культури.  Не зважаючи на складні часи, на війну,  не закрито жодного Палацу культури, музичної чи художньої школи. Для безпеки людей в Кривому Розі побудовано 236 укриттів, в тому числі, в закладах культури. Робимо все, щоб люди мали можливість розвиватися і дарувати свою творчість. Тому що все, що ми робимо, йде від нашої душі. І тому зараз дуже символічна назва цього фестивалю - «Душі криниця», який зараз проходить у нас»,  - підкреслив Сергій Мілютін.

За 27 років мистецьке  свято «Душі криниця»  стало  знаковою подією у культурному житті України.. За цей час свято об’єднало близько 15 тисяч учасників з багатьох куточків держави.

Високий рівень фестивалю «Душі криниця» підтверджує професійний склад журі: Петро Андрійчук, заслужений працівник культури України, голова Національної всеукраїнської музичної спілки, професор Київського національного університету культури і мистецтв, Валентина Бєрлін, заслужений працівник культури України та засновник громадської організації «Криворізька міська асоціація ART-культура», Людмила Ракітянська, директор Криворізького обласного фахового музичного коледжу, голова Криворізького відділення Національної всеукраїнської музичної спілки, Вікторія Ткаченко, директор Музичної школи №10.

Голова журі фестивалю, заслужений працівник культури України, професор Київського національного університету культури і мистецтв Петро Андрійчук зазначив: «Я маю честь понад 20 років очолювати мистецьку раду журі цього дивовижного свята. Кривий Ріг  - це дивовижний конгломерат. Це – не тільки промисловий гігант, але ще й духовний і мистецький. Тут дивовижно розквітає  українська культура в найрізноманітніших проявах. Це місто стало вже моїм. Я пишаюся тим, що  маю  міську  відзнаку нагрудний знак «За заслуги перед містом» III ступеня. Цьогоріч  на святі «Душі криниця» ми  прослухали майже 100 номерів. Географія  - Кривий Ріг, передмістя і найближчий район.  Відсотків 80 слухали в «живому»  виконанні, решту  - в онлайн режимі».

Гран-прі фестивалю виборов народний фольклорно-етнографічний ансамбль «Жартівниці» ( кер. Ю. Шевченко) МКЗК «Народний Дім».

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых