--.-° --% 0мм

Ю. Вілкул: Для безпечного навчання дітей продовжуємо ремонт укриттів у закладах освіти. Протягом 2023 року  у школах, гімназіях, ліцеях,   дитсадках, позашкільних закладах  облаштовано 205 сховищ  - всі вони отримали дозвіл від ДСНС

11:13, 12 янв 2024 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

З дотриманням усіх норм безпеки у Кривому Розі працюють вже 97 дитячих садочків, які відвідують майже 4000 дітей. Виконуючий обов’язки міського голови Юрій Вілкул провів виїзну нараду в одному з дошкільних закладів Покровського району щодо роботи садочка в офлайн режимі після завершення ремонту укриття.

У Покровському районі відкрито 23 дитячих садочки, всі мають обладнані сховища та отримали дозвіл від ДСНС.

«У Кривому Розі працює вже 97 закладів дошкільної освіти, 333 чергові групи в режимі офлайн. Їх відвідує понад 4000 тисячі дітей віком від трьох до семи років. Закінчили ремонт укриття ще в одному садочку Покровського району. В укриттях здійснюються всі необхідні роботи, починаючи від улаштування вентиляції, заміни трубопроводів, облаштування санвузлів, оновлюється каналізаційна система та виконуються електромонтажні роботи. Хочу зазначити, що в укриттях створені належні умови для малечі та роботи вихователів. На початок нового 2024 року у місті завершено ремонтні роботи 205 укриттів у закладах освіти та отримано дозвіл від ДСНС на їх використання. Ми не зупиняємося і продовжуємо роботу в цьому напрямку, оскільки розуміємо, що дітям потрібно розвиватися та навчатися, а особливо важливо для них спілкування зі своїми однолітками», - підкреслив Юрій Вілкул.

У дитячому садочку, де проводилася нарада, коштом міського бюджету в укритті виконані наступні роботи: улаштування вертикальної та горизонтальної гідроізоляцій фундаментів та бетонних покриттів; шпаклювання та фарбування стін фарбою, встановлені дверні блоки, виготовлені і встановлені сталеві поручні, облаштовані «козирки», встановлена сантехніка, тощо.

Керівник закладу Наталія Хрищенко, зазначила: «І вихователі й дітки дуже чекали на відновлення роботи садочка. Наш заклад працює з 1983 року. У нас 7 груп, які відвідували 113 вихованців: 2 групи раннього віку та 5 груп дошкільного віку. З початку війни освітній процес проводимо за змішаною формою. З 7 грудня, після закінчення ремонту укриття на 50 місць, у нас відкрито 3 чергові групи для 45 малюків віком від 3 до 7 років. Ми дуже вдячні керівництву міста за підтримку й допомогу в облаштуванні нашого укриття».

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых