--.-° --% 0мм

Брифінг голови Ради оборони міста Олександра Вілкула за підсумками 10 січня

19:50, 10 янв 2024 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Добрий вечір, шановні земляки! Коротко про підсумки цього дня.

- Щодо ситуації на нашому напрямку фронту, то вона залишається під контролем ЗСУ. За повідомленням Сил оборони таврійського напрямку, за добу загальні втрати ворога склали 391 окупант. Втрати ворога у військовій техніці склали 42 одиниці. 

- У Нікопольському районі нашої області ворог вночі та вдень вдарив по Нікополю дронами-камікадзе, а Марганецьку та Покровську громади обстріляв із важкої артилерії. Постраждали 56-річний чоловік та 39-річна жінка. Пошкоджено 2 приватні будинки, адмінбудівля, господарська споруда, ЛЕП. Без втрат. У Криворізькому районі обстрілів не було. Ввечері була ракетна атака – без подробиць, але все нормально.
Шановні земляки, ворог продовжує тактику терору мирних громад. Тому прошу уважно ставитися до сигналів повітряної тривоги. Бережіть себе та своїх близьких!

- Не дивлячись на всі труднощі, наше місто продовжує жити та працювати на спільну Перемогу над ворогом. У Кривому Розі забезпечено роботу критично важливої інфраструктури, лікарень, соціальних установ. Усі органи влади злагоджено виконують свої обов'язки.

- Рада оборони міста продовжує надавати допомогу нашим військовим. Лише за останні кілька днів ми надали допомогу ЗСУ на суму на суму 22 млн. 362 тис грн. Допомогу отримали 129-та, 17-та, 82-га, 80-та, 43-тя бригади, бригада НГУ 3011, 301-й зенітно-ракетний полк та інші. Зокрема передали квадрокоптери Mavic, Matrice та Аutel – 58 од, БПЛА Лелека - 5 од, зарядні станції EcoFlow - 26 од, 10 генераторів та багато іншого. Плюс до цього буквально вчора - ще 2 комплекси БПЛА "Фурія", у кожному такому по три літаки, 21 квадрокоптер та 100 FPV-дронів. Робота продовжується кожного дня. 

-  Продовжуються роботи щодо усунення наслідків негоди. Сьогодні зранку вдалось відкрити рух трамваю за схемою «Трампарк – площа Домнобудівників (колишня Косіора)». На маршруті працює 14 вагонів з інтервалом приблизно 10 хвилин. Роботи по розчистці інших напрямків також продовжуються. Що стосується транспорту, то сьогодні також вдалось запустити швидкісний трамвай від станції «Зарічна» до станції «Майдан праці». Там він працює в «човниковому» режимі, так само як і від «бульвару Вечірнього» до «Кільцевої». Ведуться роботи по відновленню колії швидкісного на місці прильоту ворожої ракети - темпи там достатньо хороші. Вже шлях зібраний. Зроблено балансування та пробний проїзд дрезиною. Встановлюється контактна мережа. Усі матеріали вже є. Якщо не буде форс-мажорів, то завтра запустимо швидкісний у повному обсязі. Без загородження - його робитимемо пізніше. Ще раз дякую колективу Швидкісного Трамваю, та "Рудомайну" за надану велику техніку та щебінь для відсипання! Також після обіду запущено тролейбус від автовокзалу до 95-го кварталу. Автобуси та дизель-генераторні тролейбуси працюють.

-  Що стосується котелень, всі вони в роботі. Але 4 продовжують роботу на дизель-генераторних установках, які були придбані та встановлені заздалегідь, але і вони подають тепло. Якщо говорити в цілому, то за попередній час на критично важливих об’єктах міста (це і котельні, і лікарні, і насосні, і багато іншого) – встановлено більше, ніж 1000 генераторів різної потужності. Як вже показав досвід, це добре допомагає в критичній ситуації.

-  По відновленню електропостачання. Працюють бригади ДТЕК – сьогодні працювало 27 бригад, завтра додається ще 5. Багато що вдалося зробити, але виникають нові обриви – тому кількість відключених абонентів постійно змінюється. Але бригади ДТЕК роблять усе можливе, аби закінчити роботи у найкоротший термін. 

-  Продовжується прибирання дерев та гілок, що впали по місту. Працюють всі управителі та комунальні служби. Але ви бачите скільки всього наробила негода - для цього потрібен певний час. Ще раз підкреслюю – всі працюють буквально цілодобово та у цілому критично важлива інфраструктура міста працює стабільно.

-  Що стосується усунення наслідків ворожих ракетних ударів, які були у цей понеділок, то всі пошкоджені вікна в школах, лікарнях, терцентрах, дитячих садках, як я вже казав – були закриті протягом доби. По приватним будинкам та квартирам людям були видані усі необхідні матеріали – ОСБ, плівка і т.д. Бригади комунальників і управителів допомогли тим, хто не зміг впоратися сам. Також прийнято вже 177 заявок від людей на матеріальну допомогу від міста. Прийом заявок продовжується в райвиконкомах за місцем проживання. Всім кому необхідна допомога, а зараз приходять і ті, кого не було в місті – обов’язково її отримають.

-  Та про наші мирні перемоги. Сьогодні відбулося оголошення учасників національної збірної, яка представлятиме Україну на змаганнях Повітряних Сил США - це престижні міжнародні змагання для поранених військовослужбовців. У відбіркових змаганнях брали участь 168 військових та ветеранів з різних регіонів України. Комісія вибрала 30 учасників, серед них наші 2 криворізькі хлопці - Лозовий Назар, ветеран ЗСУ та Троян Ігор, військовослужбовець ЗСУ. Назар та Ігор займаються спортом та показують відмінні результати незважаючи на складні бойові поранення. Ми пишаємось нашими хлопцями! Криворіжці – справжні герої й на полі бою, й у спорті. Бажаємо їм перемог!

Як завжди зберігаємо спокій, витримку, віримо у наші незламні Збройні Сили, нашого Президента та нашу неминучу Перемогу!
Скучної вам ночі, дорогі земляки!
Слава Кривбасу та Слава Україні!

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых