--.-° --% 0мм

Брифінг голови Ради оборони міста Олександра Вілкула за підсумками 09 01 24

19:15, 9 янв 2024 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

 Добрий вечір, шановні земляки! Коротко про підсумки вівторка.

- Не дивлячись на усі труднощі, наше місто продовжує жити та працювати на спільну Перемогу над ворогом.

 - Продовжується ліквідація наслідків учорашнього ракетного удару по місту. У 2-х постраждалих лікарнях, 5 школах, 3 дитсадках, 2-х терцентрах усі вікна повністю закриті ОСБ - потім, коли буде плюсова температура, будемо склити. Надається вся необхідна допомога людям, чиї будинки та квартири також постраждали. Вже прийнято 135 заявок на надання матеріальної допомоги від міста. Також, із матеріального резерву міста видано 680 листів ОСБ, 334 листів шиферу, 6 тис. кв.метрів плівки, 1500 м. дерев'яної рейки та інше. Бригади комунальників та управителів допомогли людям закрити вікна. Завтра штаби з надання допомоги також працюють у Центрально-Міському та Довгинцівському районі у райвиконкомах, а у Саксаганському районі у гімназії №91 - з 8.00 до 17.00.

Місто не залишає сам на сам мешканців, чиї оселі постраждали від ворожих атак. Взагалі с початку війни допомогу вже отримали 3 117 родин, з них 78 – на придбання житла. Це компенсація з міського бюджету жителям квартир, які були зруйновані ворогом по вул. Каштанова, Героїв АТО та на вул. Українській. Загальна сума виплат з міського бюджету на пошкоджене та зруйноване майно склала понад 114 млн грн. Такі виплати з міського бюджету законодавством не передбачені, але в Кривому Розі ми запровадили цю програму й реалізуємо її.

- Комунальні служби продовжують ліквідацію наслідків негоди. За останні два дні в місті прибрано, розпиляно і вивозиться більше 1550 дерев і великих гілок, що впали через негоду. Також,  з початку негоди вдалося ліквідувати вже 60 обривів на лініях міського електротранспорту. Але ситуація зі зледенінням мереж дуже серйозна - ви все бачите скільки льоду на деревах, дротах і так далі. Роботи зі звільнення ліній від льоду ведуться постійно. Продовжується робота бригад ДТЕК, які відновлюють лінії електропостачання. З 15 тисяч абонентів, що раніше залишилися без електроенергії, 14 тисяч вже підключено, ще 500 планується підключити до кінця доби.

Після влучення ворожої ракети швидкісний працює у човниковому режимі зі станції проспект Металургів до станції бульвар Вечірній та з Вечірнього до станції Кільцева. Частково відновлено рух тролейбусів та запущено додатковий рух автобусів – детальна інформація є на сайті виконкому та в соцмережах. 33 міські автобуси, а також 6 дизель-генераторні тролейбуси - працюють.

Також, працюють усі котельні. При цьому з них 5 продовжують роботу на дизель-генераторних установках, які були закуплені заздалегідь. Працюють у повному режимі – не лише на циркуляцію води, а й подають тепло.

 Дорогі земляки, також нагадую, що у місті створено та працюють 213 Пунктів незламності та пунктів обігріву та зарядки гаджетів – ними можна користуватися цілодобово, їхнє місце розташування можна знайти на інтерактивній карті

- Щодо ситуації на нашому напрямку фронту, то вона залишається під контролем ЗСУ. За повідомленням Сил оборони таврійського напрямку, за добу загальні втрати ворога склали 375 окупантів, ще з десяток здалися у полон. Втрати ворога у військовій техніці склали 21 од.

- На нашому напрямку у Нікопольському районі нашої області вночі ворог із важкої артилерії обстріляв місто Марганець, пошкоджено 5 багатоповерхівок. А вдень ворог 12 разів атакував з артилерії та дронами-камікадзе Нікополь, Марганецьку та Мирівську громади. Там пошкоджено 6 приватних будинків, господарську споруду, ЛЕП, газогін. Слава Богу, без втрат. У Криворізькому районі обстрілів не було.

- Шановні земляки, ворог продовжує тактику терору мирних громад. Тому прошу уважно ставитися до сигналів повітряної тривоги. Бережіть себе та своїх близьких!

Як завжди зберігаємо спокій, витримку, віримо у наші незламні Збройні Сили, нашого Президента та нашу неминучу Перемогу!

Скучної вам ночі, дорогі земляки!

Слава Кривбасу та Слава Україні!

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых