--.-° --% 0мм

О.Вілкул: Протягом місяця у Кривому Розі тривав марафон новорічних привітань – відбулося понад 220 заходів, подарунки отримали майже 36 тисяч дітей

18:09, 5 янв 2024 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

5 січня 2024 року в одному з комунальних Центрів соціальної реабілітації дітей з інвалідністю пройшло новорічне свято з подарунками для дітей, які відвідують центр. Привітав «особливих» дітей та вручив їм солодкі подарунки голова Ради оборони міста Олександр Вілкул.

«Під час новорічних свят особливо хочеться, щоб наші діти відчували святковий настрій та позитивні емоції. Навіть в умовах війни міська влада Кривого Рогу та Рада оборони міста подбали про те, щоб створити новорічний настрій криворізьким дітям та потурбувалися про діток, яким особливо потрібні увага та турбота. Для нас дуже важливо підтримати їх, розважити та подарувати їм не тільки гарний настрій, позитивні емоції, а й солодкі подарунки. Сьогодні ще один новорічний захід пройшов у Центрі соціальної реабілітації дітей з інвалідністю. Це - єдиний у Кривому Розі, в системі соціального захисту, Центр соціальної реабілітації дітей з інвалідністю, в якому щоденно отримують реабілітацію до 50 хлопчиків та дівчаток. Ми подбали про безпеку діток - нещодавно закінчили реконструкцію укриття. Взагалі, у Кривому Розі  до новорічних свят дітки з інвалідністю отримали 2,3 тис. солодких подарунків від міста», зазначив Олександр Вілкул.

З 6 грудня 2023 року по 7 січня 2024 року, з дотриманням усіх норм безпеки, проходили святкові новорічні концерти, виступи творчих колективів та вистави. Всього пройшло понад 220 заходів, а солодкі подарунки від міста отримали майже 36 тисяч юних криворіжців. Це - діти військовослужбовців, дітки, батьки яких поранені, полонені, безвісти зниклі, діти з особливими освітніми потребами, обдаровані діти, діти-сироти, діти з інвалідністю, дітки з багатодітних сімей, дитячих будинків сімейного типу та прийомних сімей, діти з-поміж ВПО, також подарунки підготували для дітей, які перебувають в складних життєвих обставинах.

В.о. директора Центру соціальної реабілітації дітей з інвалідністю Ірина Смольська сказала: «Наш центр працює вже 13 років. Дітки разом з батьками щодня відвідують установу й отримують комплексні реабілітаційні послуги. У Центрі облаштоване укриття, в якому є все необхідне. Для наших діток сьогодні це свято -  особливе, вони готувались до нього і дуже чекали. Солодкі подарунки стали для них сюрпризом. Хочу подякувати керівництву міста  за увагу, турботу та допомогу».

Довідково:  У 2023 році на виплату матеріальної допомоги дітям з інвалідністю, особам з інвалідністю, у тому числі, з дитинства з міського бюджету спрямовано 44,6 млн грн.

Місто опікується родинами, які виховують дітей з інвалідністю або мають осіб з інвалідністю з дитинства. Кожній такій родині надається матеріальна допомога, так у 2023 році - 2422 дитини з інвалідністю та онкохворі діти отримали допомогу у розмірі 10 тис. грн. 194 інсулінозалежних дітей отримали допомогу по 11 338 грн. Допомогу у розмірі 20 тис. грн отримали 332 дитини з інвалідністю, які потребують забезпечення підгузками. Особи з інвалідністю з дитинства, в тому числі, особи з інвалідністю з дитинства у віці від 18 до 23 років, які здобувають освіту в закладах загальної, середньої, професійно-технічної, фахової передвищої та вищої освіти, отримали допомогу у збільшеному розмірі – 10 тис. грн. Таку   допомогу отримали 3140 осіб, у тому числі,161 студент.

 

 

 

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых