--.-° --% 0мм

Брифінг голови Ради оборони міста Олександра Вілкула за підсумками 4 січня

20:08, 4 янв 2024 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг
Брифінг голови Ради оборони міста Олександра Вілкула за підсумками 4 січня

Добрий вечір, шановні земляки! Коротко про підсумки четверга.

- Сьогодні вдень ворог знову атакував Україну ракетами, у тому числі і наше місто. Щодо вибухів, які чули у Кривому Розі. Без конкретики, але все нормально. Подробиці зі зрозумілих причин розкривати не можу. Прошу дуже уважно ставтесь до сигналів повітряної тривоги. Бережіть себе та своїх близьких! 
 
- Щодо ситуації на нашому напрямку фронту, то вона залишається під контролем Збройних Сил України. За повідомленням Сил оборони таврійського напрямку, наші війська продовжують завдавати ворогу втрат в живій силі та техніці.  
За добу загальні втрати ворога - 423 окупанти. Втрати ворога у військовій техніці склали 72 одиниці. Зокрема, 10 танків, 14 ББМ, 10 артсистем, 1 РСЗВ, 1 СПГ, 22 БпЛА, 10 автомобілів та 4 одиниці спецтехніки. Знищено 2 склади боєприпасів та ще 1 важливий об'єкт противника. 
 
- Як повідомляє Оперативне командування «Південь», окупанти продовжують обстріли населених пунктів Херсонської області на правому березі річки Дніпро. Зокрема, протягом доби застосували 9 FPV-дронів та скинули з БпЛА різних модифікацій 12 осколкових боєприпасів, здійснювали авіаудари із застосуванням 4 авіабомб та артобстріли. На жаль, загинули 2 цивільні особи, ще 2 поранено. 
 
- На нашому напрямку у Нікопольському районі нашої області вночі окупанти обстріляли місто Нікополь з важкої артилерії. Слава Богу, без втрат.  
Впродовж дня Нікопольщину 6 разів обстрілювали з важкої артилерії та ще 8 раз - ворожими дронами-камікадзе. Поранені двоє чоловіків - 56 та 67 років. Під удар потрапили Нікополь, Покровська сільська, Червоногригорівська та Марганецька громади. В Нікопольському районі пошкоджені майже два десятки будинків. Понівечені підприємства, авто та господарські споруди. Зачепило лінії електропередач та газогони.  
 
- У Криворізькому районі обстрілів з артилерії не було. 
 
- У Кривому Розі ситуація стабільна та контрольована. Усі органи влади злагоджено та ефективно виконують свої обов'язки. Місто живе майже нормальним життям як для умов воєнного часу. 
 
- Для безпечного навчання криворізьких дітей у місті тривають ремонти укриттів закладів освіти. Провів в Інгулецькому районі виїзну нараду щодо закінчення ремонту укриття ліцею. Наразі у Кривому Розі у дистанційному форматі працюють 129 шкіл, з них вже у 121 закладі освітній процес проходить в онлайн форматі з можливістю офлайн консультацій при дотриманні усіх вимог безпеки. Ми продовжуємо роботу з ремонту укриттів, і кількість шкіл, в яких буде можливість проводитись офлайн консультації, буде збільшуватися у другому семестрі цього навчального року. В цілому в закладах освіти облаштовано вже 205 укриттів: 105 - у школах, 85 - у дитячих садочках та 15 - у позашкільних закладах, усі вони отримали дозвіл від ДСНС. А всього в місті створено 326 укриттів, відкрите 213 пунктів незламності та встановлено 70 модульних укриттів на зупинках.  
 
- Співпраця в культурній сфері є важливою складовою євроінтеграції України. Бібліотеки міста долучились до проєкту «Польська полиця в України» та отримали 400 книжок польських авторів в перекладі українською мовою. Дуже яскрава поліграфія, а автори, перш за все цікаві для молоді. Раніше завдяки співпраці з Посольством Франції в Україні ми поповнили фонд наших бібліотек сучасною французькою літературою, а за підтримки PEN International та AID International до Кривого Рогу прийшла тисяча книжок англійською мовою для дітей та дорослих від британських видавництв. 
 
Як завжди зберігаємо спокій, витримку, віримо у наші незламні Збройні Сили, нашого Президента та нашу неминучу Перемогу! 
Скучної вам ночі, дорогі земляки! 
Слава Кривбасу та Слава Україні!

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых