--.-° --% 0мм

Брифінг голови Ради оборони міста Олександра Вілкула за підсумками 03 01 24

19:55, 3 янв 2024 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Добрий вечір, шановні земляки! Коротко про підсумки середи.

 - Щодо ситуації на нашому напрямку фронту, то вона залишається під повним контролем Збройних Сил України. За повідомленням Сил оборони таврійського напрямку, наші війська продовжують завдавати ворогу втрат в живій силі та техніці. На Запорізькому напрямку, у районі Вербового, наші війська просунулися вперед, змусивши окупантів покинути деякі позиції. За добу загальні втрати ворога склали 386 окупантів, ще 4 окупанти здалися в полон. Загальні втрати ворога у військовій техніці склали 40 одиниць. Зокрема, 3 ББМ, 6 артсистем, 2 ПТРК, 1 СПГ, 14 БпЛА, 9 автомобілів та 5 одиниць спецтехніки. Знищено 1 склад боєприпасів.

 - На нашому напрямку у Нікопольському районі нашої області вночі окупанти обстріляли місто Нікополь з важкої артилерії. Впродовж дня на Нікопольщину було здійснено 8 атак артилерією та дронами-камікадзе. Під ударами - Нікополь, Марганецька та Червоногригорівська громади.

Слава Богу, люди не постраждали. Але в Нікополі є руйнування. Пошкоджені кілька приватних будинків та господарських споруд, 7 сонячних панелей, теплиці та авто. Зачепило лінії електропередач та газогін.

- У Криворізькому районі обстрілів не було. Шановні земляки, ворог продовжує тактику терору мирних громад. Зокрема сьогодні над Дніпропетровщиною, над Дніпровським районом, наші військові Повітряного командування «Схід» збили дві ворожі ракети. Через падіння уламків зайнялася суха трава на відкритій території. Дякуємо ППО! Будь ласка, уважно ставтесь до сигналів повітряної тривоги. Бережіть себе та своїх близьких!

 - У Кривому Розі ситуація стабільна та контрольована. Усі органи влади злагоджено та ефективно виконують свої обов'язки. Кожен на своєму місці працює на спільну Перемогу над ворогом.

- Продовжуємо реалізацію проєкту «Впровадження психологічної допомоги». В його рамках постійно працює гаряча лінія психологічної допомоги за номером 0 800 300 265. На зв’язку 28 фахівців – психологів і лікарів-психіатрів, які пройшли відповідну підготовку. Ця робота дуже важлива. Це - складова міського проєкту з підтримки ветеранів, військовослужбовців та їхніх родин. При цьому на гарячу лінію можуть звертатися всі мешканці нашого міста, у яких є потреби обговорити проблеми, свій психологічний стан та отримати психологічну допомогу. Станом на сьогодні спеціалісти прийняли вже понад 2 500 звернень. Всі дзвінки анонімні та безкоштовні. У телефонній розмові  фахівці оцінюють стан людини й надають відповідну допомогу. За необхідності скеровують до лікаря-психіатра, який може призначити медикаментозне лікування. Також у кожному районі міста працюють групи психологів для надання екстреної психологічної  допомоги у разі надзвичайних ситуацій. Гаряча лінія психологічної підтримки працює щодня з 9:00 до 21:00.

 - Життя триває. Ми робимо все необхідне, щоб попри війну криворізькі дітлахи відчували магію свята та отримували позитивні емоції. В Кривому Розі з дотриманням норм безпеки для малечі вже відбулося понад 220 новорічних заходів.

 Святкування з іграми, сюрпризами та подарунками проходять в усіх районах міста від 6 грудня до 7 січня. Подарунки від міста отримали майже 36 тисяч юних криворіжців з родин військовослужбовців, дітки, батьки яких поранені, полонені, безвісти зниклі, діти з особливими освітніми потребами, діти-сироти, діти з інвалідністю, дітки з багатодітних сімей, дитячих будинків сімейного типу та прийомних сімей, діти з числа ВПО.

- Та про наші мирні перемоги. Понад 200 медалей за рік привезли атлети Дніпропетровської області з міжнародних змагань. З них майже 60 – здобули криворіжці. Шестеро спортсменів з області отримали ліцензії на участь у літніх Олімпійських іграх-2024, які відбудуться в Парижі. Серед чемпіонів нашу країну представлять двоє криворіжців: плавець Денис Кесіль та стрілець Денис Кушніров. Бажаю нашим спортсменам успіхів!

 Як завжди зберігаємо спокій, витримку, віримо у наші незламні Збройні Сили, нашого Президента та нашу неминучу Перемогу!

Скучної вам ночі, дорогі земляки!

Слава Кривбасу та Слава Україні!

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых