--.-° --% 0мм

У Кривому Розі з новорічними святами привітали родини загиблих військовослужбовців-учасників російсько-української війни

14:22, 1 янв 2024 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Голова Ради оборони міста Олександр Вілкул зустрівся з родинами загиблих військовослужбовців-учасників російсько-української війни. Це – представники громадських організацій «Об’єднання солдатських матерів Криворіжжя та ветеранів АТО /ООС» і «Асоціація сімей загиблих в АТО міста Кривого Рогу».

У розмові з батьками та дружинами полеглих воїнів  Олександр Вілкул підкреслив: «Поруч з нами живуть святі люди – це родини, батьки, дружини, діти, брати та сестри тих, хто не повернувся з цієї страшної війни.  Й ми завжди поруч, завжди готові прийти на допомогу за усіма питаннями. Кривий Ріг, насправді, місто мужніх, сильних людей. Ми звикли не говорити, а працювати й, коли прийшов час стати на захист рідного Кривбасу, України -  криворіжці взяли до рук зброю й пішли бити ворога. З 2014 року місто втратило багато наших захисників.  Це – непоправна втрата для батьків, рідних, і я хочу вкотре наголосити, що місто підтримувало й буде підтримувати  своїх Героїв, а також  їх сім’ї. Кривий Ріг одним з перших в Україні  прийняв у 2014 році  комплексну програму підтримки учасників АТО та ООС.  Ми побудували один з кращих в країні реабілітаційний центр. Цьогоріч у рамках нової ветеранської політики  відкрили на базі Центру адмінпослуг офіс «Я Ветеран». За цим проєктом вже надається понад 560 послуг – і соціальна допомога, і юридичні консультації, у багатьох об'єктах бізнесу міста за карткою "Я-Ветеран" запроваджені знижки. Крім того, вводимо інститут помічників ветеранів. Напрямків  роботи  дуже багато. І хочу запевнити, що ставлення до ветеранів, бійців,   батьків   загиблих  хлопців  у  Кривому Розі  незмінне,   це  - велика повага, вдячність  і турбота».

Голова Ради оборони міста  привітав  родини військовослужбовців  з  новорічними святами та вручив продуктові набори й солодощі. 

«З родинами загиблих та зниклих безвісті військовослужбовців ми зустрічаємося регулярно. Говорили про те, що вже зроблено для підтримки, про плани на майбутнє, подарували святкові подарунки. Кожна загибель нашого солдата – невиправна втрата для батьків, рідних і я хочу вкотре наголосити, що місто підтримувало й буде підтримувати своїх Героїв, а також  їх сім’ї. Якщо у Вас є знайомі, в чиї родини ця війна принесла горе, зателефонуйте їм або зайдіть та особисто найдіть слова втіхи та вдячності. Пам’ятаємо всіх, завдяки кому ми можемо жити!

Ми всі віримо в нашу Перемогу і зробили все для того, щоб діти навіть у цей  складний час відчували магію свята - з 6 грудня до 7 січня в місті  триває марафон новорічних привітань. Для малечі  підготували  концертні програми та солодкі подарунки. Намагалися охопити якомога більше діток, особливо, пільгових категорій. А це - діти військовослужбовців, дітки, батьки яких поранені, полонені, безвісти зниклі, діти з особливими освітніми потребами, обдаровані діти, діти-сироти, діти з інвалідністю, дітки з багатодітних сімей, дитячих будинків сімейного типу та прийомних сімей, діти з числа ВПО. Подарунки отримають понад 35 тисяч хлопців та дівчат», - зазначив Олександр Вілкул.

«Я залишилася у 37 років вдовою, а мої діти втратили через війну батька. Це дуже важко пережити, тому ми вдячні місту за те що відчуваємо підтримку й що память про наших захисників живе!», - розповіла дружина загиблого Тетяна Остроголова.

«У нас одне бажання – щоб була Перемога! Щоб всі, хто зараз знаходиться на передовій повернулися живими та здоровими!», - зазначила член організації «Об’єднання солдатських матерів Криворіжжя та ветеранів АТО /ООС», мати загиблого військовослужбовця Валентина Нечепуренко.

У місті учасники бойових дій, воїни з інвалідністю, сім’ї загиблих військових отримують грошові виплати у рамках міської програми соціальної підтримки. У тому числі, з міського бюджету проведено виплати одноразової матеріальної допомоги у розмірі 100 тис. грн сім’ям військовослужбовців, які загинули у АТО/ООС, щороку надається одноразова матеріальна допомога у розмірі 5000 грн учасникам бойових дій у АТО/ООС. У розмірі 1 прожиткового мінімуму (зараз 2580 грн), щомісячно надається матеріальна допомога членам сімей, у тому числі дітям військовослужбовців, які загинули або пропали безвісти в зоні проведення АТО та ООС.  

Загалом, на підтримку військовослужбовців (у тому числі, учасників АТО/ООС) та їх родин у 2023 році  з міського бюджету спрямовано  майже 90 млн  грн.

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых