--.-° --% 0мм

Брифінг голови Ради оборони міста Олександра Вілкула за підсумками 28

20:10, 28 дек 2023 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Добрий вечір, шановні земляки! Коротко про підсумки четверга.

- Вночі країна-терорист знову атакувала Україну ударними БПЛА. У небі над Криворізьким районом силами Повітряного командування "Схід" було збито 2 БпЛА. Дякуємо ППО! Шановні земляки, ворог продовжує тактику терору мирних громад. Тому прошу уважно ставитися до сигналів повітряної тривоги. Бережіть себе та своїх близьких!

- Щодо ситуації на нашому напрямку фронту, то вона залишається під контролем Збройних Сил України. За повідомленням Сил оборони таврійського напрямку, наші війська продовжують завдавати ворогу втрат в живій силі та техніці. За добу загальні втрати ворога склали 488 окупантів, ще 20 здалися у полон. Знищено 105 одиниць військової техніки. Зокрема, 18 танків, 28 ББМ, 13 артсистем, 23 БпЛА, 16 автомобілів, 7 одиниць спецтехніки. Також знищено 1 склад боєприпасів.

- Як повідомляє Оперативне командування «Південь», окупанти продовжують обстріли населених пунктів Херсонської області на правому березі річки Дніпро. Зокрема, протягом доби застосували 7 FPV-дронів та скинули з БпЛА різних модифікацій 20 осколкових боєприпасів по населених пунктах правобережжя Херсонщини: Зміївка, Станіслав, Саблуківка, Новоберислав та Берислав. Поранено одного цивільного та пошкоджено будівлю лікарні.

- На нашому напрямку у Нікопольському районі Дніпропетровської області сьогодні під ударом були села Покровської громади та місто Нікополь. Ворог здійснив 6 артобстрілів та використав 9 дронів-камікадзе. В Нікополі загинув молодий хлопець та постраждала 70-річна жінка. Вона знаходиться в лікарні в стані середньої тяжкості. Пошкоджені 17 приватних будинків, 2 багатоповерхівки та адмінбудівля. Знищені та потрощені господарські споруди, пошкоджені сонячні панелі, авто, газогони та лінії електропередач. 

- В Криворізькому районі обстрілів не було.

- У Кривому Розі ситуація стабільна та контрольована. Усі органи влади злагоджено та ефективно виконують свої обов'язки. Місто живе та працює на спільну Перемогу над ворогом.

- Життя триває. Продовжуємо системну роботу зі створення укриттів, адже ворог чинить тактику терору мирних громад. В місті побудовано та відремонтовано 326 укриттів, відкрито 213 Пунктів Незламності та встановлено 70 модульних укриттів на зупинках. І робота триває – сьогодні відкрили експериментальне укриття з АртПростором у Палаці культури «Карачуни». Там під час повітряної тривоги можна не тільки перебувати в безпеці, а й боротися зі стресом та психологічною напругою, долучившись до мистецтва. Цей проєкт зроблено за рекомендаціями психологів та фахівців з ментального здоров’я. 
Звісно ж, укриття разом з артпростором «Штольня» цілодобово відкрите для жителів міста. 

В артпросторі зараз можна побачити 33 картини - репродукції картин видатних світових художників, відомих українських авторів, в тому числі криворіжців, а також малюнки вихованців художніх та музичних шкіл міста. 
Біля кожної картини - QR-код, завдяки якому можна прослухати через власний смартфон з навушниками невелику історію про художника та картину.
В артпросторі будуть проходити різноманітні культурні заходи.

Укриття з артпростором має три виходи, приміщення облаштоване Starlink для постійного доступу в Інтернет, генератором, тепловими пушками, водою, медикаментами та іншим. Також тут облаштовані кімната матері та дитини, дві вбиральні.

- Та про наші мирні перемоги. На Відкритих обласних змаганнях зі спортивного гірського туризму, який пройшов у Верхньодніпровську, гідно представили Кривий Ріг юні спортсмени. Наші земляки посіли перше місце у загальному заліку, а також здобули два «золота» та одне «срібло». Вітаю наших спортсменів, їх батьків та тренерів, та бажаю нових успіхів!

Як завжди зберігаємо спокій, витримку, віримо у наші незламні Збройні Сили, нашого Президента та нашу неминучу Перемогу!
Скучної вам ночі, дорогі земляки!
Слава Кривбасу та Слава Україні!

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых