--.-° --% 0мм

Криворіжцям на замітку: у соцзахисті розповіли, хто може залучатися до надання соціальних послуг

16:09, 26 дек 2023 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Департамент соціальної політики виконкому Криворізької міської ради.

До надавачів соціальних послуг недержавного сектору належать:

- підприємства, установи, організації, громадські об’єднання,

- благодійні, релігійні організації,

- фізичні особи-підприємці та фізичні особи, які надають соціальні послуги з догляду відповідно до чинного законодавства без здійснення підприємницької діяльності.

Закон України «Про соціальні послуги» та інші нормативно-правові акти наділяють органи місцевого самоврядування правом залучати до надання соціальних послуг надавачів недержавного сектору.

Система надання соціальних послуг недержавними організаціями, наразі, адаптується до потреб населення міста, адже, недержавний сектор цілком спроможний взяти на себе значну частину функцій із надання соціальних послуг на місцевому рівні.

Чинним законодавством встановлено єдині вимоги до надавачів соціальних послуг усіх форм власності: державних, комунальних і недержавних. Надавачі соціальних послуг, які відповідають загальним і спеціальним критеріям, включаються до Реєстру надавачів та отримувачів соціальних послуг (далі – Реєстр).

Для надавачів послуг внесення до Реєстру дає можливість працювати в офіційному полі та претендувати на отримання фінансування за рахунок бюджетних коштів, зокрема, через механізм соціального замовлення.

Тож, звертаємось до надавачів соціальних послуг недержавного сектору та наголошуємо на тому, що юридичні особи та фізичні особи - підприємці, які надають соціальні послуги, обов’язково мають зареєструватися у Реєстрі!

• Які документи мають подавати надавачі соціальних послуг до реєстратора для внесення до Реєстру?

Перелік документів, які мають подавати надавачі соціальних послуг до реєстратора для внесення інформації до Реєстру визначено в Порядку формування, ведення та доступу до Реєстру надавачів та отримувачів соціальних послуг, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 27 січня 2021 року № 99.

 

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых