--.-° --% 0мм

О. Вілкул: У Кривому Розі вже облаштовано 203 укриттів у закладах освіти: 105 - у школах, 84 – у дитячих садочках та 14 - у позашкільних закладах

12:02, 25 дек 2023 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Всього, для безпеки криворіжців підготовлено 326 укриттів та створено 213 Пунктів незламності. Встановлюються 70 модульних укриттів на зупинках. Голова Ради оборони міста Олександр Вілкул провів на базі одного із закладів освіти Саксаганського району виїзну нараду щодо роботи під час блекаутів та повітряних тривог Пункту незламності та укриття.

Олександр Вілкул підкреслив: «У Кривому Розі 129 шкіл працюють у дистанційному форматі. У 121 закладі освітній процес проходить в онлайн форматі із щотижневими офлайн консультаціями - з дотриманням усіх вимог безпеки. Головне для нас, щоб учні та викладачі були в безпеці, тому посилено займаємося ремонтами укриттів. Взагалі, у місті завершено ремонтні роботи 203 укриттів у закладах освіти та отримано дозвіл від ДСНС на їх використання. З них: 84 дитячих садків, 105 закладів загальної середньої освіти та 14 - позашкільної освіти. Ми й надалі будемо облаштовувати укриття, адже ситуація в країні не стабільна».
 
В укритті гімназії, в якому проходила робоча нарада, коштом міського бюджету виконаний поточний ремонт приміщень, систем електроживлення, збудовано туалет на 3 кабіни, встановлено вентиляційну систему, підключено інтернет. Налаштована система супутникового зв’язку Starlink. У наявності є запас питної та технічної води.
 
«У нашому закладі облаштовано тимчасове укриття на 200 осіб. У ньому ми розгорнули і Пункт незламності. Він працює з листопада 2022 року. Пункт забезпечено дизельним генератором потужністю 10 кВт, 2 тепловими гарматами, 2 твердопаливними печами (буржуйками) до яких є тверде паливо, ліхтарями, портативними зарядними пристроями, портативною станцією підзарядки. Облаштовано дитячий ігровий куточок, зони відпочинку та матері і дитини, зону для перебування мешканців з тваринами, зону практичного психолога та медичний куточок. Це, у свою чергу, дає можливість зарядити мобільні пристрої, обігрітися та отримати допомогу у разі надзвичайної ситуації», - сказав Андрій Рогаль, директор гімназії.
 
Нагадаємо, що у Кривому Розі в 129 загальноосвітніх закладах проходить освітній процес. Заняття відбуваються в онлайн режимі та, за згодою батьків, учні відвідують офлайн-консультації в школах де облаштовані укриття. Офлайн-консультації не є обов'язковими, учні можуть відвідувати їх тільки за згодою батьків, однак – це додаткова можливість для учнів зміцнити свої знання. Хто не відвідує консультації офлайн, може проходити їх онлайн. Для цього на міському освітньому Порталі викладено їх графік.
 
Знайти найближчий Пункт незламності криворіжці можуть по створеній інтерактивній карті Пунктів незламності.

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых