--.-° --% 0мм

О. Вілкул: Задля розвитку та підтримки дітей у Кривому Розі запрацював ще один «Простір, дружній до дитини», створений у партнерстві міста,  БФ «Посмішка ЮА» та швейцарського Фонду Terre des hommes

16:54, 22 дек 2023 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Загалом, таких навчальних та творчих просторів у місті вже 29 .

У рамках співпраці міської влади з БФ «Посмішка ЮА» та швейцарським Фондом Terre des hommes в Україні, Благодійним Фондом «Захід Шанс», Громадською організацією «Світ у Барвах» та Громадською організацією «Центр реабілітації та відновлення» на базі однієї з гімназій Саксаганського району відкритий вже другий, з 11 запланованих, «Простір, дружній до дитини».
 
22 грудня Голова Ради оборони міста Олександр Вілкул відвідав новий простір та поспілкувався з дітьми.
 
«У такий час особливої уваги та турботи потребують діти. Тож, разом з міжнародними партнерами створюємо ось такі комфортні місця для дозвілля малечі. Дякую всім організаціям, які причетні до такої важливої справи! У сучасному просторі хлопці та дівчата безкоштовно отримають цікаві заняття, пограють в різноманітні ігри та весело проведуть час. А професійні соціальні педагоги та фахові психологи працюватимуть з дітьми, допомагаючи їм у цьому. Діти постійно перебуватимуть під наглядом, тож батьки можуть спокійно залишати їх тут. Простір відкритий для всіх бажаючих – як юних криворіжців так і переселенців. Переконаний, що дитячий хаб слугуватиме чудовим місцем для навчання та розвитку творчих здібностей хлопців та дівчат», - підкреслив Олександр Вілкул.
У межах проєкту БФ «Посмішка ЮА» надано обладнання та методологічні матеріали для проведення позакласних заходів, спортивних та розвивальних ігор, занять, тренінгів. Кабінет обладнано мультимедійним проектором, екраном, портативною колонкою, ноутбуком для педагога-організатора, кріслами-мішками, меблями, матом татамі. 
Лариса Сидоренко, супервайзерка проєкту «ProAction» сказала: «Я хочу подякувати міській  владі Кривого Рогу, всім, хто брав участь у реалізації  цього  простору - «Посмішка ЮА», «Terre des hommes». Завдання проєкту полягає в тому, щоб відволікти дітей, психологічно розвантажити від подій, пов’язаних з війною у нашій країні, допомогти впорядкувати їх ментальне здоров‘я за допомогою цікавих ігор, тренінгів, арт-терапії, тощо».
 
«Усі заняття ми проводимо відповідно до актуальних потреб хлопців та дівчат. Підготували цікаві та пізнавальні заняття, щоб наповнювати їх позитивними емоціями. Нам важливо надавати турботу всім, хто цього потребує. Простір розрахований на проведення занять для психосоціальної підтримки дітей віком від 5 до 14 років. Кількість відвідувачів, які одночасно можуть перебувати на заході до 10-12 чоловік. Заняття тривають 2 години на день у вівторок, середу та четвер. А також щосуботи заняття відвідують діти закладів дошкільної освіти - майбутні першокласники», - розповіла Юлія Лапченко, педагог-організатор дитячого простору.
 
У гімназії облаштовано тимчасове укриття на 200 осіб. Проведено поточний ремонт приміщень, систем електроживлення, збудовано туалет з насосною системою, встановлено вентиляційну систему, упорядковані стелі та підлоги.

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых