--.-° --% 0мм

О. Вілкул: Продовжуємо плідно співпрацювати з нашими міжнародними партнерами та реалізовувати чудові освітні проєкти.  У Кривому Розі відкрили вже 12-й сучасний Діджитал-Простір

14:50, 22 дек 2023 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

За підтримки Представництва Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні, Глобального партнерства в галузі освіти (GPE) та благодійного фонду «СпівДія» створений новий Цифровий освітній центр на базі однієї з гімназій Покровського району. З відвідувачами освітнього центру та партнерами проєкту поспілкувався голова Ради оборони міста Олександр Вілкул.

Мета проєкту – забезпечити дітей психоемоційною підтримкою, безперервним доступом до дистанційної освіти та можливістю надолуження знань.
«У нашому місті вже відкрито 28 навчальних та творчих просторів для дітей. Співпраця з міжнародними організаціями дає можливість нам якісніше організувати  доступ до розвивального та навчального процесу. Крім того, такі проєкти осучаснюють освітній процес та активізують навички учнів. Тому, вкрай важливо надати дітям цю можливість. Ми думаємо на перспективу, створюючи умови для їхнього навчання та виховання. Неодноразово, на  зустрічах з дітьми, бачу їх щасливі очі та щире бажання до чогось нового – і це для нас найважливіше! Головне, щоб хлопці та дівчата комфортно себе почували і мали змогу з користю провести час. Я вдячний нашим партнерам за співпрацю, довіру до Кривого Рогу та за таку допомогу!», - наголосив Олександр Вілкул.
 
Цифровий освітній центр функціонуватиме для підтримки дітей шкільного віку, які мають обмежений доступ до дистанційної освіти. У тому числі – із сімей внутрішньо переміщених осіб. Усі заняття проводять кваліфіковані педагоги на безоплатній основі. Простір розрахований на проведення занять для дітей віком від 5 років до 17 років, які мають можливість покращити знання з математики, української мови, початкової освіти.
Координаторка цифрового освітнього центру Вікторія Лисенко сказала: «Digital Центр спрямований на те, щоб кожна дитина отримала як необхідні знання, так і щоб цей процес проходив через гру, дослідження, відповідну атмосферу та якісний зворотній зв’язок. Викладачі, які працюють на локації Цифрового освітнього центру, використовують комплексний підхід до підтримки психоемоційного стану дитини та розвитку навичок емоційної стійкості. А також діти перебувають в комфортних умовах. Кабінет обладнано ноутбуком, телевізором, кріслами-мішками, дошкою, ігровою приставкою Play Station 5 та Starlink. Важливо повернути в життя дітей звичні радощі, навіть у такий час. Знайти всю інформацію про наш освітній центр  можна у  (https://t.me/kidskryvyirihdlc2)». (https://t.me/kidskryvyirihdlc2)

Графік роботи гнучкий та залежить від зайнятості дітей у закладах освіти. Заняття в Центрі проходять з понеділка по п’ятницю у групах до 16 дітей. З понеділка по четвер – освітні, по 1 годині на тиждень, а двічі на тиждень – психологічні у 3 вікових групах.
Криворізькі школи, гімназії та ліцеї за рівнем та якістю впровадження, освоєння та використання сучасних комп’ютерних технологій - одні з найкращих на Дніпропетровщині. Лише протягом останнього року для забезпечення роботи вчителів, які в умовах воєнного стану, викладають дистанційно, передано у школи більше тисячі ноутбуків. Рада оборони міста, виконком Криворізької міськради у партнерстві з Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) реалізували новий освітній проєкт «Лабораторія цифрового розвитку». Дві комп’ютерні лабораторії встановлені на базі Покровського ліцею та гімназії №109. Кривий Ріг є одним із лідерів впровадження освіти онлайн. На базі гімназії №109 створений Центр хмарних технологій, кращі викладачі за напрямками розробили зручні для учнів авторські курси по предметах, які розміщені (http://kreducloud.com/)

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых