--.-° --% 0мм

Брифінг голови Ради оборони міста Олександра Вілкула за підсумками 21 12 23

19:55, 21 дек 2023 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

 Добрий вечір, шановні земляки! Коротко про підсумки цього дня.

 - Щодо ситуації на нашому напрямку фронту, то вона залишається під контролем ЗСУ. За повідомленням Сил оборони таврійського напрямку, наші війська продовжують завдавати ворогу втрат в живій силі та техніці. За добу загальні втрати ворога - 508 окупантів. Знищено 27 одиниць військової техніки. Зокрема, 1 танк, 6 ББМ, 6 артсистем, 13 автомобілів та 4 склади боєприпасів.

- Вчора ввечері та вночі країна-терорист знову атакувала Україну ударними БпЛА. Силами Повітряного командування "Схід" над нашою областю було збито 2 БпЛА – з них один у Криворізькому районі. Дякуємо ППО! Але нагадую, що загроза ракетних та дронових ударів зберігається високою по всій території України, тому дотримуйтесь правил повітряної тривоги, бережіть себе та своїх близьких.

- На нашому напрямку у Нікопольському районі нашої області ворог із важкої артилерії та 9 дронів-камікадзе обстріляв місто Нікополь, Марганецьку та Покровську громади. На жаль, загинули двоє жінок - 60 та 46 років. Також 86-річного чоловіка рятувальники дістали з під завалів будинку та доставили до лікарні. Пошкоджені приватні будинки, господарські споруди та ЛЕП. У Криворізькому районі обстрілів не було.

- У самому Кривому Розі ситуація стабільна та контрольована. Усі органи влади злагоджено та ефективно виконують свої обов'язки.

- Незважаючи на всі труднощі, продовжуємо у Кривому Розі реалізацію унікальної для України Програми соціального захисту мешканців міста. Нею передбачено 50 видів прямих грошових виплат із міського бюджету. На грудневому засіданні виконкому також було підтримано усі 38 соціально важливих питань. Ще майже 2 тисячі криворіжців у грудні отримають допомогу з міського бюджету на суму 14,1 млн грн. Міською підтримкою охоплені учасники бойових дій, родини загиблих бійців, афганці, ветерани Другої світової війни, чорнобильці, особи з інвалідністю, діти, хворі на цукровий діабет та онкохворі дітки, та багато інших категорій. Також у грудні 382 мешканці міста, які опинилися у складному матеріальному становищі, отримають матеріальну допомогу від міста на лікування. Загалом таку допомогу з початку року отримали 8 775 криворіжців. А в цілому, з початку року матеріальну допомогу отримали вже понад 30 тис. мешканців міста- на це було спрямовано майже 420 млн. грн. Ми продовжимо реалізацію соціальних програм і наступного року, включаючи безкоштовний проїзд у комунальному транспорті.

- Життя триває. Сьогодні запустили у роботу ще один – вже 12-й у Кривому Розі – сучасний Діджитал-Простір. Загалом у нашому місті вже створено 28 навчальних та творчих просторів для дітей. Укриття повністю зробило і облаштувало місто, а цей Діджитал-Простір створений у співпраці та за підтримки Представництва Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні, Глобального партнерства в галузі освіти (GPE) та благодійного фонду «СпівДія» на базі 52-ї гімназії. Такі проєкти осучаснюють освітній процес та активізують навички учнів. Тому, вкрай важливо надати дітям цю можливість. Неодноразово, на  зустрічах з дітьми, бачу їх щасливі очі та щире бажання до чогось нового – і  це для нас найважливіше! Займатися в Діджитал-просторі можуть і учні гімназії, і діти віком від 5 до 17 років із найближчих мікрорайонів, та діти ВПО які мають можливість покращити знання з математики, української мови, початкової освіти. Я вдячний нашим партнерам за співпрацю та довіру до Кривого Рогу!

- Та про наші мирні перемоги. На Всеукраїнському турнірі зі спортивного і бойового самбо чудові результати продемонстрували вихованці криворізької ДЮСШ №9: дві «срібні» нагороди та чотири «бронзові». Вітаю наших спортсменів, їх батьків та тренерів, та бажаю нових успіхів!

Як завжди зберігаємо спокій, витримку, віримо у наші незламні Збройні Сили, нашого Президента та нашу неминучу Перемогу!

Скучної вам ночі, дорогі земляки!

Слава Кривбасу та Слава Україні!

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых