--.-° --% 0мм

Брифінг голови Ради оборони міста Олександра Вілкула за підсумками 20 12 23

19:07, 20 дек 2023 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Добрий вечір, шановні земляки! Коротко про підсумки середи.

- Країна-терорист знову атакувала Україну ракетами та ударними БпЛА. Силами Повітряного командування "Схід" в Криворізькому районі вночі було збито 1 БпЛА, а ввечері в небі над нашою областю було збито й ворожу ракету Х-59. Дякуємо ППО! Але, на жаль, загроза ракетних та дронових ударів зберігається високою по всій території України, тому дотримуйтесь правил повітряної тривоги, бережіть себе та своїх близьких.

- Щодо ситуації на нашому напрямку фронту, то вона залишається під контролем ЗСУ. За повідомленням Сил оборони таврійського напрямку, наші війська продовжують завдавати окупаційним військам втрат в живій силі та техніці. За добу загальні втрати ворога - 461 окупант. Знищено 25 одиниць військової техніки. Зокрема, 4 танки, 13 ББМ, 2 артсистеми, 2 СПГ, 4 автомобілі. Ще 10 одиниць техніки ворога пошкоджено.

- На нашому напрямку у Нікопольському районі нашої області ворог атакував Марганецьку, Покровську, Мирівську громаду та сам Нікополь 11 дронами-камікадзе, а також здійснив 5 артобстрілів. У Нікополі поранення отримали двоє хлопців 21 та 22 років. Пошкоджено 11 приватних будинків, 8 господарських споруд, зупинку транспорту, ЛЕП. У Мирівській громаді пошкоджено господарську споруду та 2 машини.

– У Криворізькому районі обстрілів не було.

- У самому Кривому Розі ситуація стабільна та контрольована. Місто живе майже нормальним життям, як для умов воєнного часу та працює на спільну Перемогу над ворогом.

- Продовжуємо впроваджувати у Кривому Розі нову ветеранську політику – політику Героїв. Зараз розпочинаємо новий проєкт для ветеранів для безкоштовного здобуття ними професій в IT-індустрії. Будемо реалізовувати проект разом із громадською спілкою «FlowMates» - «Навчання ветеранів війни неінженерним професіям майбутнього» - сучасним, затребуваним на ринку праці професіям в IT-індустрії. Це пілотний проект для України. Навчання для ветеранів російсько-української війни – безкоштовне. Нові професії дозволять їм виконувати роботу для українського бізнесу та міжнародних корпорацій та продовжувати жити в Кривому Розі, оформивши ФОП для отримання оплати від замовників.

Одночасно з навчанням IT-професіям - Data Analyst та Data Scientist ветерани зможуть підвищити рівень англійської мови та отримати консультації професійного психолога. У проєкті можуть брати участь ветерани російсько-української війни. Навчання відбувається через лекції, мастермайнди (онлайн зустрічі з експертами), практичні завдання, підготовлені досвідченими експертами у цій сфері. Навчання розпочнеться на початку 2024 року – після формування груп і триватиме 4 місяці.

Заявку на навчання та резюме ветерани можуть надіслати на адресу kr.veterans@gmail.com до 14 січня 2024 року. Консультації можна отримати за номером: +38(093) 589-45-94 по буднях з 9:00 до 16:00.

- Та про наші мирні перемоги. На Кубку України з армрестлінгу, який пройшов на Закарпатті, криворізька спортсменка Аліна Ситник стала чемпіонкою змагань. Наша землячка здолала усіх суперниць, серед яких була дворазова чемпіонка України, срібна призерка чемпіонату Європи. Вітаю та бажаю нових успіхів!

Як завжди зберігаємо спокій, витримку, віримо у наші незламні Збройні Сили, нашого Президента та нашу неминучу Перемогу!

 Скучної вам ночі, дорогі земляки!

Слава Кривбасу та Слава Україні!

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых