--.-° --% 0мм

О. Вілкул: У Кривому Розі в рамках нової ветеранської політики - політики Героїв - розпочинаємо новий навчальний  проєкт для здобуття ветеранами професій в IT-індустрії

13:00, 20 дек 2023 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Навчання для ветеранів російсько-української війни – безкоштовне. Нові професії дозволять їм виконувати роботу для українського бізнесу та міжнародних корпорацій та продовжувати жити в Кривому Розі, оформивши ФОП, для отримання оплати від замовників. Світовий рівень заробітної плати Data Analyst та Data Scientist починається від 800 та 1 200 доларів на місяць відповідно.

У Кривому Розі у рамках проєкту  «Я-Ветеран» вже надається понад 560 послуг - від надання соціальної допомоги, юридичних консультацій, розвитку бізнесу, також впроваджується інститут помічників ветеранів, надаються безкоштовні юридичні послуги, у багатьох об'єктах бізнесу міста за карткою "Я-Ветеран" надаються знижки.

Сьогодні, у рамках  діалогової платформи «Я-Ветеран», яка пройшла у Центрі адмінпослуг «Віза», презентовано проєкт міської влади та громадської спілки «FlowMates» «Навчання ветеранів війни неінженерним професіям майбутнього».

19 грудня голова Ради оборони міста Олександр Вілкул провів «круглий стіл» щодо реалізації у місті  комплексної програми підтримки Захисників та Захисниць, а також їх родин. Участь у заході взяли ветерани війни, військовослужбовці, представники громадських організацій, керівники структурних підрозділів виконкому міськради, керівник КП «Сервісний офіс «Ветеран» Криворізької міської ради.
«Кожен  наш військовослужбовець – Герой і ми робимо все для того, щоб вони  відчували у рідному місті   реальну підтримку і допомогу  з будь-якого питання.  Для цього  ми створили  офіс «Я-Ветеран» і на сьогодні він надає  563 види різних послуг. За 5,5 місяців роботи Офісу «Я–Ветеран» до нього звернулися та  отримали допомогу близько 4 000 ветеранів та членів їх родин. Проаналізувавши увесь перелік послуг для ветеранів, ми бачимо, що дуже актуальним є питання працевлаштування. Для цього залучаємо партнерів. Хочу подякувати громадській спілці «FlowMates», разом з якими ми розпочинаємо проєкт, що передбачає онлайн-навчання  ветеранів війни сучасним, затребуваним на ринку праці професіям в IT-індустрії», - зазначив Олександр Вілкул.

СЕО громадської спілки «FlowMates», що об’єднує інвесторів, фахівців IT-сфери та бізнесменів з загальним портфелем понад 100 млн. доларів, Катерина Мілютенко зазначила: «Ми обрали Кривий Ріг, як пілотний проєкт з навчання ветеранів IT-професіям – Data Analyst та Data Scientist тому що бачимо яку велику увагу підтримці і розвитку ветеранів приділяється у цьому місті».
Вона підкреслила, що отримання таких професій для криворізьких ветеранів дозволить виконувати роботу для українського бізнесу та міжнародних корпорацій та продовжувати жити в Кривому Розі, оформивши ФОП для отримання оплати від замовників.

Одночасно з навчанням IT-професіям – Data Analyst та Data Scientist ветерани зможуть підвищити рівень англійської мови та отримати  консультації професійного психолога, який допоможе їм повірити в себе, сприймати життя та соціум по-новому, відчути себе потрібними у професійному і цивільному житті. У проєкті можуть брати участь ветерани російсько-української війни. Навчання основам відбувається через лекції, мастермайнди (онлайн зустрічі з експертами), практичні завдання, підготовлені досвідченими експертами у цій сфері. Навчання розпочнеться на початку 2024 року – після формування груп і триватиме 4 місяці.

Data Analyst (аналітик даних) – дуже затребувана в сучасному світі професія. Завдання такого фахівця – знаходити і обробляти великий обʼєм даних для управлінців та створювати зрозумілі звіти, необхідні для прийняття рішень. В світі є досить високий попит на таких фахівців, їх заробітна плата починається від 800 доларів на місяць.

Data Scientist – це фахівець вище рівня, ніж Data Analyst. Він не лише знаходить дані та створює звіти, а й на їх основі робить прогнозування в певній сфері або галузі. Заробітна плата починається від 1 200 доларів на місяць.

«Чому ми пропонуємо саме цей навчальний курс? Тому що він дає можливість отримати одразу дві професії, адже Data Аnalyst – це половина професії Data Scientist, яка дає можливість заробляти стабільні кошти», – сказала Катерина Мілютенко.
З ростом кваліфікації фахівців цих професій заробітна плата збільшується.
Заявку на навчання та резюме ветерани можуть надіслати на адресу kr.veterans@gmail.com до 14 січня 2024 року. Консультації можна отримати за номером: +38(093) 589-45-94 по буднях з 9:00 до 16:00.
Заступник міського голови Кривого Рогу Сергій Мілютін зазначив, що в світі існує великий попит на ці спеціальності. За даними світового аналітичного центру ринку інформаційних технологій IDC, в 2022 році ринок великих даних Big Data вперше перевищив рівень в 100 млрд. доларів виручки постачальників послуг. Темпи росту ринку складають понад 15% на рік, що створює попит на десятки тясяч фахівців Data Analyst та Data Scientist. До 2030 року аналітика великих даних буде впроваджена усюди і складе біля 55% від усього програмного бізнесу. Автоматизоване управління даними звільнить розум та руки провідних та починаючих аналітиків та вчених, що працюють з Big Data і вимагатиме від них нових навиків роботи із вдосконаленими системами аналізу інформації і її впровадження в ключові бізнес-ніші.

Довідково: в Кривому Розі, в рамках комплексної послуги для ветеранів запроваджено нові сервіси. З 1 листопада в офісі «Я-Ветеран» надаються юридичні консультації. Вже обслужено більше 60 замовників. Юристи Юридичної клініки Криворізького навчально-наукового інституту Донецького державного університету МВС України працюють щоденно за графіком: пн, ср, пт – 08.00-12.30 та вт, чт – 12.30 – 16.00. З 1 грудня запроваджено безкоштовне відвідування басейнів для ветеранів та членів їх родин за направленнями офісу «Я-Ветеран». Послуга користується попитом: за 15 днів видано 43 направлення на відвідування басейнів. Сервіс реалізовано в 4 ДЮСШ: ДЮСШ №1 – вул. Соборності, 2 (Мет. р-н); ДЮСШ №2 – вул. Груні Романової, 21а (Інг. р-н);ДЮСШ №2 – вул. Каткова, 4а (Інг. р-н); ДЮСШ №6 – вул. Захисників Азовсталі, 11/1 (Покр. р-н);ДЮСШ №10 – вул. Бикова, 4 (Сакс. р-н).
У складі комплексної послуги «Я-Ветеран» в Центрі надання адміністративних послуг «Віза» («Центр Дії») надається послуга «Видача спеціальної соціальної картки для участі в соціальному проєкті «Я-Ветеран». На сьогоднішній день вже 185 об’єктів підприємницької діяльності Кривого Рогу надають за карткою "Я-Ветеран" знижки на різноманітні товари та послуги від 5% до 42%.

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых