--.-° --% 0мм

Брифінг голови Ради оборони міста Олександра Вілкула за підсумками 19 12 23

20:51, 19 дек 2023 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Добрий вечір, шановні земляки! Коротко про підсумки вівторка.

- Щодо ситуації на нашому напрямку фронту, то вона залишається під контролем ЗСУ. За повідомленням Сил оборони таврійського напрямку, наші війська продовжують завдавати окупаційним військам втрат в живій силі та техніці.
 
За добу загальні втрати ворога склали 560 окупантів. Знищено 11 одиниць військової техніки. Зокрема, 6 танків, 1 ББМ, 1 артсистема, 1 БпЛА та 2 одиниці спецтехніки. Ще 6 одиниць техніки ворога пошкоджено.
 
- Як повідомляє Генштаб ЗСУ, на Херсонському напрямку наші захисники надалі утримують зайняті позиції на лівобережжі Дніпра, продовжують вести контрбатарейну боротьбу та завдають вогневого ураження по тилах противника.
 
- На нашому напрямку у Нікопольському районі нашої області ворог із важкої артилерії обстріляв місто Нікополь, а також атакував двома дронами-камікадзе. Пошкоджено інфраструктурний об'єкт, 2 п'ятиповерхівки, 13 приватних будинків, господарські споруди, сонячні панелі, ЛЄП та газогони. Слава Богу, без втрат.
 
- Шановні криворіжці, на жаль загроза ракетних ударів та дронових атак залишається високою для всієї України. Сьогодні в небі над нашою областю було збито ще одну ворожу ракету. Прошу уважно ставитись до сигналів повітряної тривоги. Бережіть себе та своїх близьких!
 
- У Криворізькому районі обстрілів не було.
 
- У самому Кривому Розі ситуація стабільна та контрольована. Незважаючи на всі складнощі воєнного часу наше місто живе та працює на Перемогу. Усі органи влади злагоджено та ефективно виконують свої обов'язки.
 
- Кривий Ріг зараз є госпітальною базою для всього південного напрямку. З початку  повномасштабного вторгнення  реабілітацію у нашому місті вже пройшли понад 1400 воїнів, а загалом надано медичну допомогу та проліковано понад 28 500  військовослужбовців. Тому продовжуємо оснащувати наші лікарні сучасним обладнанням для лікування, діагностики та реабілітації військовослужбовців. Так, для 5-ї лікарні - там, де у нас збудовано один із найкращих реабілітаційних центрів в Україні та де створюється ще одне відділення - сьогодні введено в роботу сучасний комп'ютерний томограф, вже восьмий у місті. Незабаром ще один такий же томограф встановимо у "тисячці". Віримо, що сучасне обладнання допоможе нашим медикам у їхній нелегкій та важливій роботі.
 
- Та про наші мирні перемоги. Підведені остаточні підсумки Всеукраїнського національного відбору на змагання «United States Air Force Trials», які відбудуться у березні 2024 року в США. Наша команда «Нескорені Кривий Ріг» на чолі з капітаном Валерієм Катькіним з гідним результатом представила наше місто. Вісімнадцять криворізьких нескорених здобули 35 медалей: 18 золотих, 14 сріблих та 3 бронзові! Наші криворіжці успішно посіли призові місця з 7 видів спорту: плавання, волейбол сидячі, баскетбол на візках, легка атлетика, веслування на тренажерах, стрільба з лука та пауерліфтинг. Вітаю від усіх криворіжців з таким прекрасним результатом та бажаю подальших перемог!
 
Як завжди зберігаємо спокій, витримку, віримо у наші незламні Збройні Сили, нашого Президента та нашу неминучу Перемогу!
Скучної вам ночі, дорогі земляки!
Слава Кривбасу та Слава Україні!

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых