--.-° --% 0мм

Ігнорував голосування про переговори щодо вступу України до ЄС і ветував багатомільярдну допомогу - як поводився прем'єр-міністр Угорщини на саміті ЄС

07:58, 15 дек 2023 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

14 грудня представники всіх 27 країн-членів Європейського союзу зібрались на саміт, де серед іншого, вирішувались питання щодо України.

Як відомо, прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан послідовно виступає проти будь-якої підтримки України в її боротьби проти рф та намаганні приєднатись до євроспільноти. Не змінив він свого ставлення і на саміті.

Щоправда, коли було оголошено голосування про початок переговорів щодо вступу України до Євросоюзу, лідер Угорщини просто вийшов з зали. Оскільки він не проголосував "проти", а всі інші 26 членів проголосували "за", процес перемовин буде запущено. 

Згідно регламента, якщо представник країни знав, з якого питання буде проведено голосування і вирішив не висловлювати свою точку зору, вважаєься, що він утримався і рішення приймається відповідно до голосування інших членів Євроради.

А ось фінансову допомогу Україні угорець ветував. Евросоюз планував виділити 50 млрд євро протягом 5 років. Однак Орбан тут був категоричним. "Ми повернемось до цього питання наступного року після відповідної підготовки," - заявив прем'єр Угорщини.

Наступний саміт ЄС заплановано на січень 2024 року.

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых