--.-° --% 0мм

На Дніпропетровщині викрили і затримали членів злочинного угруповання, які торгували зброєю

12:11, 6 дек 2023 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Повідомляє поліція Дніпропетровської області: у Дніпрі затримано організоване злочинне угруповання, в них знайшли схрон зброї і велику суму грошей.

В поліцейській спецоперації, яка тривала дві доби, було задіяно майже 100 правоохоронців. Проведено 16 обшуків. Фігурантів, причетних до вказаних злочинів, виявлено в одному з гаражних кооперативів Дніпра поліцейськими управління КОРД. Вони заблоковували автомобіль «Toyota Highlander» і затримали  трьох жителів Дніпра – організатора і двох виконавців.  

У ході обшуків за місцями мешкання, в гаражах та в автомобілях «бізнесменів» слідчі вилучили арсенал зброї, боєприпасів та вибухових речовин: 21 пістолет, 7 пістолетів-кулеметів, 14 рушниць, 5 гвинтівок, 10 автоматів Калашникова, близько 25 тисяч набоїв різного калібру та пакування, 36 протитанкових гранатометів, 76 гранат, димові шашки та інші речові докази. Також у зловмисників вилучено великі суми грошей: 5,7 мільйона доларів, майже 50 тисяч євро, понад 700 тисяч гривень, п’ять автомобілів преміум-класу.

Усі учасники організованого злочинного угруповання затримані у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Їм повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України (незаконне зберігання зброї та боєприпасів), та обрано запобіжні заходи у виді тримання під вартою. Також розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 209 (легалізація (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом) Кримінального кодексу України.

Правоохоронці продовжують заходи щодо причетності до вказаного кримінального правопорушення інших осіб та каналу надходження боєприпасів.

 

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых

Погода на 25 липня

20:00, 24 июл 2024

0