--.-° --% 0мм

Брифінг голови Ради оборони міста Олександра Вілкула за підсумками 04 12 23

20:28, 4 дек 2023 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Добрий вечір, шановні земляки! Коротко про підсумки понеділка.

- Вночі та вдень країна-терорист знову атакувала Україну ракетами та ударними БпЛА. Щодо вибухів, які чули жителі деяких районів міста під час ранкової та вечірньої тривог – без подробиць, але головне - без втрат.
Вкотре нагадую, що загроза ракетних та дронових ударів зберігається високою по всій території України. Тому дотримуйтесь правил повітряної тривоги, бережіть себе та своїх близьких.
 
- Щодо ситуації на нашому напрямку фронту, то вона залишається під контролем ЗСУ. За повідомленням Сил оборони таврійського напрямку, наші війська продовжують завдавати окупаційним військам втрат в живій силі та техніці. За добу загальні втрати ворога склали 429 окупантів, ще чотири здався у полон. Знищено 21 одиницю військової техніки. Зокрема, 1 артсистему, 1 ПТРК, 14 БпЛА, 1 автомобіль, 2 одиниці спецтехніки — зокрема 1 комплекс дальнього візуального спостереження «Муром-М». Також було знищено 2 склади боєприпасів. Ще 7 одиниць техніки ворога пошкоджено.
 
- На нашому напрямку у Нікопольському районі нашої області ворог вночі із важкої артилерії обстріляв Мирівську громаду. Пошкоджено 2 приватні будинки, господарська споруда, теплиця, газогін. А вдень ворог атакував з артилерії та дронами-камікадзе Нікополь, Марганець та Червоногригорівську громаду. Пошкоджено гімназію, 4 житлові будинки, 3 господарські споруди, ЛЕП. Без втрат.
 
- У Криворізькому районі обстрілів не було.
 
- У Кривому Розі ситуація стабільна та контрольована, наше місто живе та працює на Перемогу. Усі органи влади злагоджено та ефективно виконують свої обов'язки.
 
- Рада оборони міста продовжує надавати допомогу нашим військовим. Лише за останній тиждень  надали допомоги на суму 4 млн. 632 тис. грн. Передано допомогу 129-й, 17-й, 43-й, 61-й, 77-й, 78-й бригадам, в/ч 3011 Національній гвардії України, 3 бригаді Національної гвардії України "Хартія", 27 авіаційній комендатурі та іншим. Зокрема Радою оборони міста  за тиждень передано військовим: 9 квадрокоптерів Mavic 3T та DJI Mavic 3, 2 квадрокоптери Autel Max 4T, 5 генераторів, 407 одиниць автозапчастин, шин та автоінструментів, будматеріали, електротехніка, тактичні навушники та багато іншого, також надано допомогу з ремонту техніки. А з початку війни Радою оборони міста надана допомога понад 100 військовим частинам на суму понад 1,6 млрд грн. Це один із найбільших показників в Україні по допомозі ЗСУ, що надається від будь-якого міста нашої країни. Робота продовжується щодня.
 
- Продовжуємо дуже серйозну роботу зі створення та облаштування укриттів в установах дошкільної освіти. З дотриманням норм безпеки вже працюють 90 дитячих садочків. З сьогоднішнього дня додатково запрацювали ще два садочки в Інгулецькому районі. Місця в садках є, тому батьки можуть звернутися до керівників своїх садочків або до районного управління освіти. Якщо в тому садочку, в якому ви хочете, місць немає, то вам порадять інший.
 
- Та про наші мирні перемоги. На відбірковому Чемпіонаті України з Джиу-джитсу у Києві, криворізькі вихованці школи Jiu-jitsu Tatsu-Do та ДЮСШ №9 привезли оберемок нагород. Одразу 12 «золотих», 13 «срібних» та 6 «бронзових» нагород. Вітаю наших спортсменів, їх батьків та тренерів, та бажаю нових успіхів!
 
Як завжди зберігаємо спокій, витримку, віримо у наші незламні Збройні Сили, нашого Президента та нашу неминучу Перемогу!
Скучної вам ночі, дорогі земляки!
Слава Кривбасу та Слава Україні!

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых