--.-° --% 0мм

Брифінг голови Ради оборони міста Олександра Вілкула за підсумками 28 11 23

19:03, 28 ноя 2023 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Добрий вечір, шановні земляки! Коротко про підсумки вівторка.

- Вчора вночі країна-терорист знову атакувала Україну ракетами та БпЛА. Була ракетна атака і по нашому  місту. Зі зрозумілих всім причин, я не можу розкривати всі деталі, але головне – без втрат. Також сьогодні над Криворізьким районом наші військові Повітряного командування «Схід» збили 2 ворожих БпЛА.. Дякуємо ППО! Але вкотре нагадую, що загроза ракетних та дронових ударів зберігається високою по всій території України. Бережіть себе та своїх близьких.

- Щодо ситуації на нашому напрямку фронту, то вона залишається під контролем ЗСУ. За повідомленням Сил оборони таврійського напрямку, наші війська продовжують завдавати окупаційним військам втрат в живій силі та техніці. За добу загальні втрати ворога склали 374 окупанти. Знищено 1 танк та 1 склад боєприпасів.

 - На нашому напрямку у Нікопольському районі нашої області ворог вночі із важкої артилерії обстріляв Марганецьку громаду. Обійшлось без втрат. Проте зранку окупанти вдарили з артилерії по Нікополю, влучивши у п’ятиповерховий будинок. На жаль, загинув 63-річний чоловік. Ще дві жінки – 65 та 63 років – отримали поранення. Потім вдень ворог знову атакував Нікополь та Марганецьку громаду з артилерії та дронами-камікадзе. Поранення отримав 43-річний чоловік. Пошкоджено адмінбудівля, комунальне підприємство, 2 промислові підприємства, 3 багатоповерхівки, 2 приватні оселі, 7 авто, ЛЕП, газопроводи.

 - У Криворізькому районі обстрілів не було.

- Що стосується самого міста, то у Кривому Розі ситуація стабільна. Кожен на своєму місці працює на спільну Перемогу над ворогом.

-  Життя триває і ми продовжуємо реалізацію соціальних проектів, спрямованих на підтримку людей похилого, як ми кажемо - золотого віку. Один з них – проект започаткований моїм другом Костянтином Павловим «Університет третього віку», який за підтримки нашого Фонду «Українська перспектива» відновив роботу в цьому році після перерви, пов’язаною спочатку з пандемією, а потім – бойовими діями недалеко від нашого міста.

Усього випускниками Університету стали вже понад 1,5 тис. криворіжців. Ще 200 – стали студентами університету в цьому році. Ми забезпечили Університет усім необхідним обладнанням та всім потрібним для занять (планшетами, ноутбуками, матеріалами та іншим), підготували цікаву та насичену програму. Це - заняття з рідної мови, правознавства, інформатики (щоб не відставали в цьому від своїх дітей та онуків), практичної психології, здорового способу життя і навіть, за численними проханнями, з хореографії та скандинавської ходьби.

Дуже радий, що нашим поважним студентам все це подобається. Вони доводять усім нам, що навчатися та розвиватися можна у будь-якому віці! Наступної весни плануємо новий курс – на 400 студентів. Тому, рекомендую бажаючим, враховуючи великий інтерес до Університету, вже зараз записуватися на наступний рік у терцентрах та виконкомах за місцем проживання.

- Та про наші мирні перемоги. На Всеукраїнському турнірі з художньої гімнастики, який пройшов у Дніпрі, вихованки криворізької ДЮСШ №8 показали чудові результати. Олександра Петриченко завоювала «золото», а Каріна Рамазанова – «срібло». Вітаю наших дівчат, їх батьків та тренерів, та бажаю нових успіхів!

 Як завжди зберігаємо спокій, витримку, віримо у наші незламні Збройні Сили, нашого Президента та нашу неминучу Перемогу!

Скучної вам ночі, дорогі земляки!

Слава Кривбасу та Слава Україні!

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых

Погода на 25 липня

20:00, 24 июл 2024

0