--.-° --% 0мм

Криворізькі школярі взяли участь у дослідженні  космосу в рамках конкурсу шкільних космічних експериментів SSEP

10:29, 22 ноя 2023 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Нещодавно дві команди юних українських науковців повернулися зі Сполучених Штатів Америки, де спостерігали, як їхні проєкти запустили на Міжнародну космічну станцію на борту ракети Space X Dragon з мису Канаверал у Флориді. Про це розповіли у Міністерстві освіти і науки України.

Це вже сімнадцята успішна місія конкурсу шкільних космічних експериментів SSEP та друга — за участю українських школярів. Від України у програмі бере участь Національний центр Мала академія наук України, що приєднався до SSEP 1 вересня 2021 року.

Свої проєкти відправили в космос представники двох команд, що пройшли національний добір із 15 команд та приблизно 2 000 учнів.

Команда юних дослідників із Криворізького ліцею № 129 вивчає вплив мікрогравітації та перевантаження на дифузію в металах. Експеримент на МКС дозволить ліпше дослідити можливості використання виробів із цих металів.

Вихованці регіонального осередку МАН у Дніпропетровській області, досліджує вплив гумінових речовин на одноклітинні гриби в умовах мікрогравітації. 

Такі програми популяризують космічну освіту в Україні, для учнів з’являється більше можливостей розвинути науковий потенціал, а для шкіл — упроваджувати космічні програми.

 

 

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых

Погода на 25 липня

20:00, 24 июл 2024

0