--.-° --% 0мм

Кулінарний блог А. Паукової: Японські гьодза (зовсім трошки пельмені)

17:08, 15 окт 2023 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Звісно, це не пельмені. Завдяки овочам у фарші начинка ще соковитіша, невелика кількість крохмалю робить тісто легшим, а часник, імбир і соєвий соус додають пряну нотку. Начинки можуть бути і рибними, і суто овочевими. Гьодза обсмажуються і доводяться до готовності шляхом додавання води і її випаровування. Варто відзначити також їхню форму розкішних півмісяців 🌙

✏️Інгредієнти:
Для тіста:
🤍400 г борошна
🤍200 г кип'ятка
🤍3 ч.л. крохмалю
🤍дрібка солі

Для начинки:
🤍Свинина - 200 г
🤍Пекінська капуста
🤍Зелена цибуля, порей
🤍Часник
🤍Імбир
🤍1 ч.л. соєвого соусу
🤍1 ч.л. рисового оцту
🤍Дрібка цукру
🤍Сіль, перець

❤️У борошно (радять ще рисове) - крохмаль, сіль, потрохи вливаємо кип'яток.
❤️Добре вимішуємо тісто, накриваємо плівкою, залишаємо у спокої на 30 хв.
❤️Беремо тонку частину пекінської капусти. Шинкуємо, солимо. За декілька хвилин добре віджимаємо воду
 ❤️Подрібнюємо цибулю зелену, порей (зелені має бути майже стільки ж, скільки фаршу)
❤️Натираємо імбир, часник, додаємо все до фаршу +
сік лимона, соєвий соус, рисовий оцет. Приправляємо перцем і добре перемішуємо. Солимо (обережно, усе і так солоне) Японці додають ще й саке😝
❤️Тонко розкочуємо тісто і вирізаємо невеликі кружечки.
На кожен кружечок кладемо по 1 ч. л. начинки та формуємо пельмені у вигляді півмісяця із защипами з одного боку.
Перед тим, як складатимемо тісто, змащуємо трохи внутрішні краї водою, так воно краще склеюватиметься.
❤️Обсмажуємо гьодза на сковороді в невеликій кількості вершкового масла до рум'яної скоринки.
❤️Потім вливаємо окропу (вода повинна покрити гедза на 1/4-1/3, не більше), закриваємо кришкою і продовжуємо приготування доти, поки вся волога не википить.
❤️Подаємо гедза з соєвим соусом (його можна ускладнити чилі, кунжутом, кунжутним чи рибним соусом, на смак) і порубаною зеленою цибулею.

Експеримент вдався, нам сподобалось. Хоча тісто в японських ресторанах краще, звісно. Секретики)

Авторський кулінарний блог телеведучої Анни Паукової

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых