--.-° --% 0мм

На всеукраїнському фестивалі у Києві Дніпропетровщина представила Петриківський розпис та козацькі пісні  

07:01, 3 окт 2023 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Дніпропетровська ОВА долучилася до організації всеукраїнського фесту «Жива культура – живий світ». Зустріч присвятили 20-й річниці Конвенції ЮНЕСКО про охорону нематеріальної спадщини. Її провели під патронатом Національної комісії України. Про це повідомили в ОВА.

На зустрічі у Києві Дніпропетровська область презентувала вироби майстрів Петриківського розпису та козацькі пісні.

«2023-й рік знаковий для Дніпропетровщини. Відзначаємо 10-річчя внесення Петриківського розпису до ЮНЕСКО. Пишаємося і нашими козацькими піснями, які теж належать до нематеріальної культурної спадщини людства. Саме тому на фестивалі представили саме їх», – розповіла заступник начальника Дніпропетровської ОВА Ірина Грицай.

Фест об’єднав майстрів з різних куточків країни. Гості могли ознайомитися з проявами живої культурної спадщини та поспілкуватися з її носіями. Окрім митців з Дніпропетровщини, на фест приїхали народні майстри з Вінниччини, Полтавщини, Сумщини, Івано-Франківщини, Одещини та Волині. Були й кримські татари.

На фесті спеціалісти Петриківського розпису провели майстер-класи, презентували виставку народної творчості. Також представники Дніпропетровщини заспівали козацьких пісень.  

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых