--.-° --% 0мм

Брифінг голови Ради оборони міста Олександра Вілкула за підсумками 30 вересня

21:12, 30 сен 2023 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Коротко про підсумки суботи.

Ситуація на нашому напрямку фронту залишається під контролем Збройних Сил України. За інформацією Сил оборони таврійського напрямку, наші захисники за добу знищили 3 склади боєприпасів та 20 одиниць військової техніки противника.

За повідомленням Генштабу ЗСУ, окупанти продовжують терор населених пунктів Херсонської області на правому березі річки Дніпро. Через ворожі обстріли у Херсоні пошкоджена будівля навчального закладу, а в Нововоронцовці постраждали магазин, кафе, аптека, приватні садиби. Противник скинув боєприпас з дрона на село Козацьке, внаслідок чого 48-річній чоловік отримав поранення та звернувся до лікарні.

Над Павлоградським районом Дніпропетровської області наші Повітряні Сили збили ворожий безпілотник.

У Нікопольському районі ворог 5 разів атакував з артилерії. Під обстріли потрапили Нікополь та Марганецька громада. Без постраждалих.

У Криворізькому районі обстрілів не було. 

Продовжуть роботу піротехніки ДСНС – на території Глеюватської громади Криворізького району, поблизу села Кам’яне виявили та знищили артилерійський снаряд калібру 152 мм часів Другої світової війни. 

У Кривому Розі вся важлива інфраструктура, комунальний транспорт, соціальні служби та медичні заклади працюють стабільно. 

Турбота про дітей з особливими потребами надзвичайно важлива, тому ми продовжуємо створювати для них комфортні умови. Завдяки нашій співпраці з міжнародною організацією Save the Children, дитячий садочок та два інклюзивні центри в Кривому Розі отримали нове обладнання. У нашому місті близько 400 дітей навчаються в школах за інклюзивною формою, коштом міського бюджету забезпечується робота асистентів вчителів. 

Провів засідання Діалогової ветеранської платформи щодо допомоги військовослужбовцям та ветеранам, на якому предметно говорили про заходи з підтримки ветеранів та їх родин, про підтримку ветеранського бізнесу у Кривому Розі та ветеранський спорт.

У місті діє комплексна програма для допомоги учасникам бойових дій, ветеранів та їх сімей. У червні цього року у Кривому Розі відкрили сучасний багатофункціональний офіс «Я-Ветеран», у якому надали вже майже 900 послуг воїнам. В 2023 році на виплати грошової допомоги цим категоріям передбачено 92,3 млн грн з бюджету міста.

На базі 5-ї міської лікарні в Кривому Розі працює один з кращих в Україні сучасний реабілітаційний центр для військовослужбовців, радонова лікарня. Місто піклується також і про оздоровлення дітей наших захисників – тільки цього літа 800 дітей з родин військових змогли відпочити за містом у комунальному таборі. 

Ми обов’язково будемо продовжувати та лише посилювати цю всебічну допомогу, оскільки кожен захисник-ветеран – це справжній Герой нашої країни. Їх відвага та успіхи  доводять, що немає нічого неможливого, коли є залізна воля, міцна підтримка та прагнення до Перемоги.

Завтра, 1 жовтня розпочинаються міські змагання VETERANS FAMILY GAMES Кривий Ріг-2023. Турніри з семи видів спорту триватимуть до 11 листопада. Долучитися до змагань можуть учасники бойових дій, ветерани та члени їх родин, в тому числі діти від 10 років. Зареєструватися на змагання можна за посиланням.  

Та про наші мирні перемоги. На базі ДЮСШ №9 відбувся чемпіонат міста з боротьби самбо серед юнаків та дівчат 2012-2013 років народження. У змаганнях взяла участь 61 дитина. Командне перше місце посіла ДЮСШ №9, друге – ДЮСШ №6, третє – ДЮСШ №2. Щиро вітаю переможців, їх батьків та тренерів, пишаємося нашими юними спортсменами!

Як завжди, зберігаємо спокій, витримку, віримо у наші незламні Збройні Сили, нашого Президента та нашу неминучу Перемогу!

Скучної вам ночі, дорогі земляки!
Слава Кривбасу та Слава Україні!

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых