--.-° --% 0мм

Білий дім схвалив передачу Україні винищувачів F-16 з Нідерландів та Данії - Reuters

12:01, 18 авг 2023 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг
Білий дім схвалив передачу Україні винищувачів F-16 з Нідерландів та Данії - Reuters

США схвалили передачу сучасних винищувачів F-16 Україні. Але лише після того, як українські льотчики пройдуть курс навчання.

Як повідомляє видання Reuters, американський уряд погодився на передачу Україні винищувачів четвертого покоління для захисту від російських окупаційних військ. Зазначається, що Данія та Нідерланди зможуть надати літаки одразу після того, як українські пілоти пройдуть курс підготовки.

Раніше ці дві країни, які очолили коаліцію з 11 держав із навчання льотчиків з України, звернулися до Вашингтона із запитом про надання відповідних гарантій. І, як повідомляють джерела, Данія та Нідерланди отримали офіційний лист від держсекретаря Білого дому. У ньому Ентоні Блінкен запевнив колег, що їхні запити буде схвалено.

«Цим листом я висловлюю повну підтримку Сполученими штатами як передачі Україні винищувачів F-16, так і підготовки українських пілотів кваліфікованими інструкторами F-16… Дуже важливо, щоб Україна могла захистити себе від російської агресії, що триває, і порушення її суверенітету», - сказано в листі.

Зазначимо, що Данія та Нідерланди, які є членами НАТО, очолюють коаліцію, створену для навчання українських льотчиків управлінню F-16, а також технічного та допоміжного персоналу. До неї також увійшли Велика Британія, Румунія, Польща, Канада, Португалія, Норвегія, Швеція та Люксембург.

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых