--.-° --% 0мм

На росії заявили, що з початку війни вивезли понад 700 тисяч українських дітей

18:36, 31 июл 2023 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг
На росії заявили, що з початку війни вивезли понад 700 тисяч українських дітей

З початку повномасштабного вторгнення росія "прийняла" близько 4,8 мільйона жителів України, з них понад 700 тисяч - діти.

Про це йдеться в доповіді уповноваженої росії з прав дитини марії львової-бєлової, ордер на арешт якої видав Міжнародний кримінальний суд.

Згідно з доповіддю, на територію росії також прибули близько 1,5 тисячі вихованців установ для дітей-сиріт або батьків, які залишилися без піклування: 288 дітей з території, контрольованої самопроголошеною "ДНР", були влаштовані в росії до прийомних сімей. Діти з територій, які контролює самопроголошена "ЛНР", як стверджується, повернулися до своїх установ, проте згодом 92 дитини також були влаштовані в російські сім'ї. З квітня по жовтень 2022 року до російських прийомних родин влаштували ще 380 дітей з Донбасу, які, згідно з доповіддю, залишилися без піклування батьків.

У документі наголошується, що у листопаді 2022 року в безпосередній близькості від лінії фронту опинився дитячий будинок-інтернат в Олешках Херсонської області, звідки 52 вихованці з тяжкими патологіями були тимчасово перевезені "на безпечну територію" - до окупованого Криму.

У доповіді також йдеться про те, що наприкінці літа – восени 2022 року у зв'язку із ситуацією на лінії фронту батьки з Херсонської, Запорізької, Харківської областей та інших територій добровільно відправили дітей на відпочинок, у тому числі для захисту від військових дій.

"Їх разом із супроводжуючими, за дорученням від батьків, прийняли санаторії та організації відпочинку та оздоровлення Криму та Краснодарського краю", – йдеться у звіті російського омбудсмена.

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых