--.-° --% 0мм

На базі Академії "Кривбас" пройшов турнір памʼяті загиблих фанатів #РП

19:23, 27 июн 2023 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

25 червня на базі криворізької Академії «Кривбас» відбувся чемпіонат з мініфутболу #РП памʼяті фанатів, які віддали своє життя у боротьбі за незалежність України проти російських окупантів. Змагання організували ФК «Кривбас», а також ультрас клубу.

«Дуже багато криворізьких прихильників футболу відгукнулись на пропозицію прийняти участь у турнірі. У підсумку: 20 команд в 5 групах у форматі два тайми по 10 хвилин. Усі учасники турніру зробили благодійні внески на банку збору. Дякуємо усім, хто долучився до збору», - зазначили у пресслужбі ФК «Кривбас».

Турнір відкривали віцепрезидент ФК «Кривбас» Сергій Мазур, футболісти головної червоно-білої команди Віталій Вернидуб та Дмитро Хомченовський, а також представник ультрас клубу Дмитро Недавній. Гравці «Кривбасу» висловили впевненість, що такі змагання дуже потрібні у наш час, адже цим ми зайвий раз показуємо ворогу нашу незламність.

Щодо самого футболу, то тут точилась справжня боротьба. Кожен матч подарував його учасникам багато емоцій. Усі поєдинки пройшли у чесній безкомпромісній боротьби під пильним наглядом професіональних криворізьких арбітрів.

Щодо учасників турніру, більше половини колективів - представники різних фанатських рухів: Old School Kryvbas, Bad Side, The Company, інші. Знайшлося місце гравцям університету, підприємств, поліції, а також співробітникам  футбольного клубу - медіа та тренерів. Були, як молоді амбіційні команди: Ygend, КНУ, так і сильні досвідчені колективи: Тренери Академії «Кривбас», «Планета», «Спарта». Команда Медіа «Кривбас» представляла медіа-відділ клубу «Кривбас».

Журналісти, здолавши у стартовому поєдинку команду Вболівальників – 2:0 (Олександр Онопко, Вадим Марков), у наступних трьох поступились, та не змогли подолати груповий етап, хоча за три хвилини до кінця матчу проти Ygend вели у рахунку 1:0 та були однією ногою у чвертьфіналі. Але все ж поступились – 1:2 (Олександр Акуленко).

У чвертьфіналах зійшлись: «Рудомайн» - «Планета» 2:2, пен. 3:4; Тренери Академії «Кривбас» - «Легіон» 4:0; Bad Side – Ygend 1:1, пен. 5:4; Вболівальники – «Спарта» 1:8. У півфіналах Тренери Академії перемогли «Планету» - 6:1, а Bad Side поступився «Спарті».

У матчі за 3 місце «Планета» була сильніша за Bad Side – 4:2, ну і нарешті у фіналі зійшлись Тренери Академії «Кривбас» та «Спарта». Основний час гри переможця не виявив – 0:0, а у серії пенальті Фортуна посміхнулась «Спарті» - 5:4. Тож золоті медалі дісталися саме місцевій команді з мініфутболу.

Та найголовніший результат турніру - це зібрані 126 тисяч гривень для тих ультрас «Кривбасу», які продовжують боронити нашу державу від ворога, а також хоча б і маленька, але дуже потрібна розрядка у цей непростий час.

На церемонії нагородження усі команди отримали памʼятні нагороди з рук керівників клубу - Геннадія Приходька та Сергія Мазура, а призери - медалі. Переможець турніру, «Спарта», отримала символічну нагороду за перше місце.

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых