--.-° --% 0мм

НМТ під час тривоги: чи буде проводитись тестування

11:12, 7 июн 2023 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Через війну в Україні відбулися зміни в освітньому процесі. У цьому році випускники складатимуть національне мультипредметне тестування (НМТ) замість ЗНО. Видання Освіта.ua розповіло, які правила будуть діяти для учасників НМТ у випадку сигналу повітряної тривоги.

Що робити, якщо лунає сирена повітряної тривоги до прибуття в ТЕЦ

Якщо повітряна тривога буде оголошена до прибуття учасника тестування в тимчасовий екзаменаційний центр (ТЕЦ), йому необхідно дочекатися до її завершення в безпечному місці.

Коли прозвучить відбій повітряної тривоги, учасник мультитесту має доїхати до екзаменаційного центру і взяти участь у тестуванні.

У випадку, якщо фахівці ТЕЦ ухвалять рішення про скасування проведення тестування в цей день, учаснику буде запропоновано скласти тест під час додаткової сесії НМТ.

Поважною причиною неявки до ТЕЦ вважається тривала повітряна тривога в регіоні. У такому випадку учасник зможе взяти участь у додатковій сесії НМТ та не має додавати додаткових підтверджень пропуску тестування. Така можливість передбачена в персональному кабінеті учасника НМТ.

Сигнал повітряної тривоги під час перебування у ТЕЦ: що робити учасникам тестування

У такому випадку може відбуватися:

Призупинення тестування – це буде зроблено в спеціальному сервісі тестової програми. При цьому час проходження оцінювання зупиниться, щоб в учасника НМТ була можливість після завершення повітряної тривоги та сигналу «Відбій» завершити оцінювання, продовживши його з тієї хвилини й того завдання, коли відбулося призупинення. Після завершення повітряної тривоги та повернення до тестової аудиторії учасник продовжить працювати саме з тим варіантом завдань, над яким почав працювати до оголошення тривоги. Однак така можливість буде доступна лише тим учасникам, під час оцінювання яких буде оголошена недовготривала тривога.

Довготривала тривога – під час першої зміни у двозмінному пункті тестування вважається тривога, яка триває понад півтори години. При довшій тривалості повітряної тривоги тестування не буде продовжене, а учасники отримають право взяти участь у НМТ під час додаткової сесії. Дана умова стосується лише пунктів, які працюють у дві зміни. Під час проходження тестування в другу зміну або проходження його в пункті, де тестування відбувається лише в одну зміну, можна буде продовжити тестування, якщо тривога триватиме не довше 2 годин 20 хвилин. Якщо повітряна тривога триватиме довше, учасникам НМТ буде запропоновано пройти НМТ під час додаткової сесії оцінювання.

Пауза в НМТ – після сигналу повітряної тривоги учасники та персонал ТЕЦ мають перейти в укриття. Слід зазначити, що учасники НМТ можуть забрати особисті речі, що були залишені в спеціально відведеному місці перед початком тестування. Але користування засобами мобільного зв’язку або іншими гаджетами в укритті буде заборонено. Учасники тестування зможуть спілкуватися між собою в укритті, але лише на теми, що не стосуються змісту завдань. За цим слідкуватимуть інструктори та персонал, який перебуватиме в укритті.

Як подати заяву на участь у додатковій сесії НМТ

У випадку довготривалої тривоги після оголошення сигналу відбою учасники мають подати заяву щодо складання НМТ під час додаткової сесії.

Інструкцію про алгоритм дій у такому випадку має надати відповідальний за ТЕЦ, а персонал пункту тестування забезпечить учасникам усю необхідну допомогу в оформленні заяви.

«Ніяких додаткових документів, які мають підтвердити факт довготривалої тривоги та право на участь у додатковій сесії, учаснику не потрібно. Заяви на участь у додатковій сесії необхідно подати одразу в пункті тестування», – йдеться у повідомленні.

У випадку, якщо під час основної та додаткової сесії буде оголошено тривалу повітряну тривогу, учасник після ухвалення рішення про завершення НМТ в екзаменаційному центрі має звернутися до відповідального працівника екзаменаційного центру. Такі ситуації будуть вирішуватись в індивідуальному порядку.

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых

Погода на 18 квітня

20:00, 17 апр 2024

0