--.-° --% 0мм

Брифінг голови Ради оборони міста Олександра Вілкула за підсумками 1 червня

20:19, 1 июн 2023 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Доброго вечора, шановні земляки. Коротко, текстом, про підсумки першого дня літа. ГОЛОВНЕ:

-  Ситуація на нашому напрямку фронту залишається під контролем ЗСУ. За інформацією Сил оборони таврійського напрямку, наші захисники продовжують наносити удари по зосередженню живої сили та військової техніки ворога. Втрати противника за добу складають майже дві роти. Знищено та пошкоджено 6 одиниць військової техніки окупантів. 

-  Як повідомляє Генштаб ЗСУ, окупанти продовжують обстріли по населеним пунктам на правому березі річки Дніпро. Зокрема на Херсонщині за добу постраждали майже 10 населених пунктів та саме місто Херсон.

-  На нашому напрямку у Нікопольському районі нашої області вранці ворог з важкої артилерії обстріляв Марганецьку громаду. Без втрат. Також вранці окупанти обстріляли місто Нікополь. Поранені чоловіки 50 та 55 років. У місті зазнали пошкоджень об’єкт інфраструктури, багатоповерховий будинок, 2 приватних житлових будинка, 2 ЛЕП та газогін. А по Марганцю ворог ударив із дронів. Поранення отримав чоловік 1988р.н.

-  У Криворізькому районі обстрілів не було.

-  У самому Кривому Розі уся критично важлива інфраструктура працює. В місті повністю забезпечено роботу комунальних підприємств, медичної сфери та соціальних установ. Кривий Ріг живе майже спокійним життям, с урахуванням умов воєнного часу.

-  Продовжується третя хвиля, в цьому році, видачі безкоштовних продуктових наборів сім'ям криворіжців, які найбільше потребують підтримки. Під час третьої хвилі ми додали кількість одержувачів наборів. І в деяких районах вже видано понад 100% від кількості, яка була запланована. Видано понад 62,5 тисяч наборів. А починаючи з травня минулого року криворіжцям за рахунок міського бюджету вже надано понад 433,5 тисяч проднаборів. Видача цієї хвилі триватиме до 10 червня. Потім обов'язково будуть наступні хвилі допомоги. Ми й надалі будемо робити все, щоб криворіжці відчували турботу і  підтримку, особливо у такі складні часи.

-  У Кривому Розі триває і спортивне життя. Так, сьогодні, відбувся відкритий Чемпіонат міста з гімнастики. Ми зберегли усі 10 ДЮСШ міста. Були підготовлені укриття, і зараз, завдяки нашим захисникам, місто має змогу проводити спортивні змагання та збільшувати їх кількість. За 5 місяців цього було проведено вже 71 змагання, з яких міського рівня – 56, обласного – 9 та всеукраїнського – 6. У них взяли участь понад 4 тисячі спортсменів. 

-  Та ще про наші спортивні перемоги. На Фестивалі єдиноборств серед школярів у Сербії, вихованці ДЮСШ №2 та №7 здобули 2 «золота», 2 «срібла» та 2 «бронзи». А на Чемпіонаті області з вільної боротьби, криворізькі спортсмени вибороли цілу низку нагород: одразу 4 «золота», 4 «срібла» та 5 «бронзових» нагород. Вітаю наших спортсменів, їх батьків та тренерів, та бажаю нових перемог!

-  Сьогодні – Міжнародний день захисту дітей. Це свято, яке у воєнний час набуває більшого значення. Наше головне завдання – зробити так, щоб вони жили у мирній, вільній, незалежній та безпечній країні. А сьогодні подарували маленьким та юним криворіжцям свято "Країна дитинства". Безліч локацій у парку "Саксаганський", науково-технічний полігон «Kryvbas Children Techno Event» та гала-концерт дарували дітлахам посмішки та гарний настрій. Так, з перервами на тривоги, головне безпека. Але такі заходи, які дарують дітям радість, дуже важливі. Саме за це зараз борються їхні батьки та всі ми. Дякую всім, хто допомагав організувати для дітей свято! Мирного неба всім діткам та їхнім батькам! 

Зберігаємо спокій, витримку, віримо у наші незламні Збройні Сили та нашу неминучу Перемогу! 
Скучної вам ночі, дорогі земляки! 
Слава Кривбасу та Слава Україні!

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых