--.-° --% 0мм

Брифінг голови Ради оборони міста Олександра Вілкула за підсумками 29 травня

20:31, 29 май 2023 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

ГОЛОВНЕ:

-  Доброго вечора, шановні земляки. Коротко про підсумки понеділка.
Всю ніч та ранок окупанти продовжували підлу тактику терору мирних міст та громад. Ворог знову атакував Україну, у тому числі і нашу область, ракетами та ударними БПЛА. За повідомленням Повітряних Сил ЗСУ, загалом вночі та вранці було знищено 37 крилатих ракет, 11 ракет «Іскандер», 29 «шахедів», та 1 розвідувальний БпЛА. Дякуємо ППО!

Але були і влучання, у тому числі і в нашій області. Орки зранку вдарили по Покровській громаді Синельниківського району. На жаль, є загибла - 51-річна жінка, ще 10 осіб постраждали, у тому числі й 11-річна дитина. Зруйновані два приватні будинки, ще 30 – зазнали пошкоджень, а також 3 комунальних заклади, шкільний автобус та інші об'єкти. Це черговий відкритий військовий злочин проти мирного населення, за який росіяни обов’язково понесуть покарання.

-  Шановні криворіжці, вкотре нагадую  - уважно відносьтесь до сигналів повітряної тривоги. Також нагадую про те, що ні в якому разі не можна коментувати у соцмережах, фотографувати чи фільмувати роботу систем ППО. Не допомагайте ворогу. В жодному випадку не публікуйте наступну інформацію: фото і відео пусків наших ракет протиповітряної оборони; фото і відео позицій наших засобів ППО; свої думки, яка українська зброя де може стояти і що прикривати; скільки одиниць техніки бачили чи пусків ракет чули. Спільними зусиллями ми вистоїмо та обов’язково виженемо ворога з усіх куточків української землі.

-  Щодо ситуації на нашому напрямку фронту, то вона залишається під контролем ЗСУ. За інформацією Сил оборони таврійського напрямку, наші захисники продовжують наносити удари по зосередженню живої сили та техніки ворога. Втрати противника за добу - більше роти. Також знищено та пошкоджено 21 одиницю військової техніки окупантів. 

-  Як повідомляє Генштаб ЗСУ, окупанти продовжують обстріли по мирним населеним пунктам на правому березі річки Дніпро. На Херсонщині постраждали 10 населених пунктів та саме місто Херсон. 

-  На нашому напрямку у Криворізькому та Нікопольському районі нашої області вночі обстрілів не було. Але вдень окупанти вдарили із важкої артилерії по Марганецькій громаді Нікопольського району. Без втрат.

-  Що стосується самого Кривого Рогу, то вся критично важлива інфраструктура у місті працює. Повністю забезпечено роботу комунальних підприємств, медичної сфери та соціальних установ. 

-  До інших новин. У житлових будинках Кривого Рогу експлуатується більш ніж 3000 ліфтів, з часом вони потребують ремонтів. Ремонт ліфтового обладнання є однією із найбільш дороговартісних статей витрат при утриманні будинку. Ліфт це, як і квартири – власність самих мешканців. Але зрозуміло, що особливо зараз людям дуже складно самим виконати ремонти. У Кривому Розі це навантаження на себе взяла місцева влада. За час дії муніципальної програми з модернізації ліфтів капітально відремонтовано вже 609 ліфтів. Робота в цьому напрямку триває постійно. В цьому році на 20 ліфтах вже ведуться ремонтні роботи.  Загалом до кінця 2023 року планується виконати роботи з капітального ремонту 100 ліфтів. Зазначу, що у ході ремонту виконується де-факто повна заміна ліфтів. Також вони облаштовані зручностями для користування маломобільних мешканців. 

-  Та про наші мирні перемоги. На Чемпіонаті України з кікбоксингу WAKO, криворізькі спортсмени вибороли цілу низку нагород. Одразу 7 «золотих» медалей та 8 срібних. А вихованець спортивного клубу «Барс» Ростислав Герасименко здобув перемогу у бою з кікбоксингу серед професіоналів та став чемпіоном України. Вітаю наших спортсменів, їх батьків та тренерів, та бажаю нових успіхів!

Як завжди зберігаємо спокій, витримку, віримо у наші Збройні Сили та нашу неминучу Перемогу! 
Скучної вам ночі, дорогі земляки! 
Слава Кривбасу та Слава Україні!

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых