--.-° --% 0мм

В Україні очікується спалах кору: перевірте, чи є щеплення у вас та дитини

11:01, 29 май 2023 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Про можливу хвилю захворювання на кір попередили в Міністерстві охорони здоров'я.

"Попередній спалах кору лютував в Україні у 2017–2019 роках. За прогнозами у 2023 році може розпочатися нова хвиля цієї інфекції, бо спалахи кору мають циклічний характер і повторюються кожних чотири-п’ять років," - повідомляють в МОЗ.

Захиститись від цієї інфекції можна виключно вакцінацією.

"Від кору захищають дві дози вакцини КПК. За Національним календарем профілактичних щеплень дітей вакцинують за такою схемою:
I доза вакцини — у 12 місяців
Ревакцинація (II доза) – у 6 років 

Якщо дитина пропустила планове щеплення — необхідно якнайшвидше вакцинуватися. 

У разі якщо 6-річна дитина чи дорослий не мають жодного щеплення проти кору, необхідно зробити дві дози вакцини з інтервалом в один місяць. 
Якщо ви не пам’ятаєте, чи робили дитині щеплення КПК, і не маєте документальних підтверджень, необхідно обов’язково вакцинувати дитину. Навіть якщо вона отримає додаткове щеплення — це лише посилить захист від кору. 

У ситуації, якщо дитина від 6 місяців контактувала з хворим на кір, рекомендовано негайно щепити її. Введена доза вважатиметься нульовою і не зараховується як перша доза вакцинації за віком. Подальші щеплення проводяться згідно з календарем профілактичних щеплень", - розповіли в Міністерстві.

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых