--.-° --% 0мм

Брифінг голови Ради оборони міста Олександра Вілкула за підсумками 30 березня

20:38, 30 мар 2023 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

ГОЛОВНЕ:

-  Сьогодні вже рівно 400 днів, як український народ героїчно захищає свою рідну землю від російської ганебної армії, яка навчилась лише красти та воювати з мирним населенням. Не дивлячись на всі потуги ворога, ми довели всьому світу, кожній цивілізованій країні, що Україна незламна. Ми вміємо боротися, вміємо, коли це потрібно, терпіти, а головне – вміємо перемагати. І крок за кроком ми прямуємо до своєї мети – повного звільнення всієї України від окупантів! 

-  Зараз наведу цифри, що вражають весь світ. За даними Генерального штабу ЗСУ з початку війни, завдяки мужності та вмілим діям нашої армії, втрати противника склали: особового складу ‒ близько 173 тисяч осіб, танків ‒ 3610 одиниць , броньованих машин ‒ 6974 одиниці, артилерійських систем – 2670 одиниц, РСЗВ – 526 одиниць, засоби ППО ‒ 278 одиниць, літаків – 306 одиниць, гелікоптерів – 291 одиниця та багато-багато іншого. Слава нашим героїчним воїнам!

-  Щодо ситуації на нашому напрямку фронту, то вона залишається під повним контролем Збройних Сил України. За інформацією Генштабу ЗСУ, наші військові виконують вогневі завдання, зокрема контрбатарейну боротьбу та роботу по плановим цілям ворога виявленим раніше.

-  Але ворог продовжує обстріли населених пунктів на правому березі Дніпра, зокрема постраждали Михайлівка, Новоолександрівка, Новоберислав, Томарине Херсонської області та саме місто Херсон. На нашому напрямку у Криворізькому та Нікопольському районах нашої області – вночі обстрілів не було. Але вдень ворог із важкої артилерії обстріляв Марганецьку громаду Нікопольського району. Без втрат.

-  Що стосується нашого міста, то у Кривому Розі усі органи влади чітко виконують свої обов’язки. Повністю забезпечено роботу всієї критично важливої інфраструктури, комунальних підприємств, медичної сфери та соціальних установ. 

-  Кривий Ріг продовжує працювати та забезпечувати нормальні умови для життя мешканців. Зокрема, триває оновлення комунального транспорту. Вже скоро на маршрути міста після ремонту із заміною 90% всіх елементів вийдуть 3 оновлених тролейбуси та трамвай. Загалом у 2023 році буде відновлено 12 тролейбусів та 3 трамваї. Фахівці «Швидкісного трамваю» та «Міського тролейбусу» створюють, практично, нові машини. Дякую всім фахівцям за проведену роботу, яку ми обов’язково будемо продовжувати й далі. Також буде придбано 10 сучасних комфортабельних автобусів, додатково до 27-ми придбаних у попередні роки. Проїзд у комунальному транспорті для всіх зберігається безкоштовним.

-  Та про наші мирні перемоги. На Чемпіонаті України з армрестлінгу вихованців криворізького центру позашкільної освіти «Терни» здобули три нагороди. Максим Радзимінський здобув два «золота», а Роман Литвиненко – «срібло». А на чемпіонаті України з тхеквондо вихованець криворізької ДЮСШ №10 Роман Углицький виборов бронзову нагороду. Вітаю земляків!

-  Є й яскраві перемоги у навчанні, де наші діти та вчителі вкотре демонструють відмінні результати. За результатами Всеукраїнської олімпіади з креативності у «Науковому виклику», команда Криворізького ліцею №129, тренером якої є Віра Голобородько, посіла друге місце. А команда Криворізького природничо-наукового ліцею, тренер якої Таїсія Харитонова – третє місце. Вітаю наших талановитих учнів і педагогів, та бажаю подальших наукових успіхів!

Зберігаємо спокій, витримку, віримо у наші Збройні Сили та нашу Перемогу! Неминучу!
Скучної вам ночі, дорогі земляки!  Слава Кривбасу та Слава Україні!

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых