--.-° --% 0мм

У балці між Криворізьким та Нікопольським районами виявили підпал рослинності

18:09, 29 мар 2023 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Про це розповіли у Державній екологічній інспекції Придніпровського округу.

У балці між Криворізьким та Нікопольським районами 26 березня 2023 року під час здійснення заходів по посиленню контролю за дотриманням лісокористувачами, агропідприємствами, фермерами та населенням вимог пожежної небезпеки у лісових масивах, на торфовищах, сільськогосподарських угіддях та інших територіях, державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Придніпровського округу спільно з громадськими інспекторами з охорони довкілля Придніпровського округу було виявлено підпал рослинності.

Незважаючи на небезпеку, інспекторами було вжито заходи по запобіганню розповсюдження пожежі та своїми силами приборкано вогонь.

Слід нагадати, що випалювання стерні, луків, пасовищ, ділянок із степовою, водно-болотною та іншою природною рослинністю, рослинності або її залишків та опалого листя на землях сільськогосподарського призначення, у смугах відводу автомобільних доріг і залізниць, у парках, інших зелених насадженнях та газонів у населених пунктах – тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від 3060 грн до 6120 грн, і на посадових осіб – від 15300 грн до 21420 грн.

Ті самі дії, вчинені в межах територій та об'єктів природно-заповідного фонду, тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від 6120 грн до 12240 грн і на посадових осіб - від 21420 грн. до 30600 грн.

У разі заподіяння природному навколишньому середовищу великого збитку передбачена і кримінальна відповідальність.

Державна екологічна інспекція Придніпровського округу закликає всіх громадян бути уважними та недопускати виникнення пожеж!

 

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых

Погода на 18 квітня

20:00, 17 апр 2024

0