--.-° --% 0мм

Брифінг голови Ради оборони міста Олександра Вілкула за підсумками 26 березня та тижня

21:52, 26 мар 2023 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Доброго вечора, дорогі земляки! Головне про підсумки дня і тижня що минає.

-  Наше місто, з урахуванням реалій воєнного часу, живе нормальним життям і ми всі разом продовжуємо працювати на Перемогу попри ворожі терористичні удари. Ситуація в Кривому Розі повністю контролюється Радою оборони міста. Усі органи влади злагоджено та ефективно виконують свої обов'язки. Соціальні установи, лікарні та комунальні підприємства, комунальний транспорт - працюють в штатному режимі. 

-  З четверга теплогенеруючі підприємства завершили опалювальний сезон. Він був дуже непростим, але навіть у найскладніших умовах та блекаутах було збережено всю інфраструктуру, а криворіжці були забезпечені теплом. Цьому сприяли два чинники. Перше – найсерйозніша підготовка, яку ми провели у місті, починаючи ще з весни 2022 року. Усього на об'єктах життєдіяльності міста було встановлено понад 1000 генераторів. Це дозволило навіть під час системних відключень електроенергії зберегти їхню працездатність. І друге – це самовіддана робота працівників комунальних підприємств. За всю зиму в місті не було жодного серйозного збою по подачі тепла. Те ж саме можна сказати по воді, газу, медичній та соціальній сферах. Зараз уже ведемо роботу з підготовки до наступного опалювального сезону.

-  Навіть в умовах воєнного стану, у Кривому Розі продовжується виконання міської Програми соцзахисту мешканців - не припинено та не скасовано жодного із видів допомоги. Це 50 різних видів матеріальної допомоги, пільг і компенсацій з міського бюджету для жителів. У цьому році на соціальні програми підтримки криворіжців буде спрямовано 532 мільйонів гривень. Місто продовжує надавати грошову допомогу військовослужбовцям, воїнам-інтернаціоналістам, чорнобильцям, родинам, які виховують дітей з інвалідністю та багатьом іншим мешканцям міста. 

-  У середу, на засіданні виконкому були підтримані ще 23 рішення, спрямовані на соціальну підтримку і у березні ще майже 4 тисячі криворіжців отримають грошові виплати. 
Також продовжується надання допомоги криворіжцям продуктовими наборами. З початку року майже 26 тисяч сімей отримали продуктові набори, а з початку надання такої допомоги видано вже понад 326 тисяч наборів. 

-  Незважаючи на всі труднощі у Кривому Розі тривають роботи з озеленення, заміна мереж, ремонт доріг та з багатьох інших напрямів благоустрою. Як би не було зараз важко, але наш спільний будинок – Кривий Ріг – має бути чистим та затишним.

-  У місті в офлайн-режимі працюють дитячо-юнацькі спортивні школи, художні та музичні школи, Палаци культури, Центри дитячої та юнацької творчості, станції юних техніків. Їх вже відвідує більш ніж 7,5 тисяч юних криворіжців, які мають можливість розвиватися і творчо, і фізично. Заняття проходять за згодою батьків та виключно там, де є укриття. 

-  Плануємо, щоб приблизно з середини квітня у режимі чергових груп експериментально запрацювали деякі дитячі садочки. А з 1 вересня, якщо безпекова ситуація буде стабільною, відновлять навчання в режимі офлайн і школи. Але головне – безпека дітей. Вже 102 заклади освіти мають дозвіл від ДСНС на використання сховищ - це обов'язкова умова. Поки, з 1 березня, для підготовки дітей до першого класу відновлені заняття у 12 таких садках та 65 школах. Закінчуються ремонти ще 46 укриттів. 
Підкреслю - заняття проходитимуть лише там, де є укриття, кількість дітей не повинна буде перевищувати кількість місць у укриттях, та виключно з письмової згоди батьків. Але ми зробимо усе можливе, щоб як можна більше дітей змогли відвідувати дитячі садки та школи.

- Триває прийом криворіжців, які бажають добровільно записатися до бригад «Гвардії наступу». Всі охочі стати добровольцями можуть звернутись за адресами: площа Молодіжна, 1 та вул. Володимира Великого, 32. Кривий Ріг зайняв лідируючі позиції в області щодо кількості добровольців, що записалися, і впевнено утримує їх. Пишаюся земляками!

- Рада оборони міста продовжує надавати суттєву підтримку нашим військовим у матеріально-технічному забезпеченні. Цього тижня передали у наші частини БПЛА, квадрокоптери, генератори - у тому числі потужні до 60 КВт, тепловізори, зарядні станції, ретранслятори, будівельні матеріали, будівельні інструменти та багато іншого.

- Наше місто з початку війни вже стало другою домівкою для 80 тисяч українців з 15 регіонів України. На жаль, через безперервні обстріли ворогом мирних громад люди і зараз змушені залишати свої будинки. Лише з початку вже цього року у нас зареєстровано понад 2300 нових біженців, за цей тиждень – ще 86. Кривий Ріг продовжує надавати необхідну підтримку людям, які вимушено покинули свої домівки через війну.

-  Досить серйозною залишається ситуація із захворюваністю КОВІД-19. Цього тижня були дні, коли фіксувалося понад 180 нових випадків. Нині на лікуванні у місті понад 600 хворих. Лікарі рекомендують робити вакцинацію та бустерні щеплення. Бережіть себе та своїх близьких.

-  Ще раз звертаю увагу на те, що незважаючи на всі героїчні зусилля наших саперів, які лише на нашому напрямку знешкодили вже понад 5000 ворожих мін та боєприпасів, мінна загроза в раніше прифронтових громадах та на звільнених територіях залишається дуже високою. За тиждень 6 випадків підриву людей на Херсонщині, ще кілька – на Миколаївщині. Сьогодні до лікарні Кривого Рогу госпіталізували двох чоловіків, які підірвалися на ворожій міні біля с. Іванівка Високопільської громади Херсонщини. Люди отримали дуже серйозні поранення, один потерпілий втратив обидві ноги. Ще один 25-річний хлопець дістав тяжкі поранення через підрив на міні “Лепесток”.  Будьте країні обережні, користуйтеся лише дорогами загального користування!

-  Щодо оперативної обстановки на нашому напрямку - ситуація залишається під повним контролем ЗСУ.  Наші захисники здійснюють необхідні заходи щодо зниження бойових спроможностей ворога. Окупанти продовжують оборонні дії та маневри в пошуках укриттів від ураження нашою авіацією і артилерією. Але наші підрозділи протягом тижня завдавали точних ударів по районам зосередження особового складу, артилерії та складів боєприпасів окупантів. Лише за останню добу, за даними Оперативного командування "Південь", знищено ворожий спостережний пункт та інженерну техніку. Інші дані дорозвідуються.

-  Окупанти не припиняють обстріли населених пунктів на правому березі Дніпра. У Херсонській області під обстріл окупантів за добу потрапили Херсон, Золота Балка, Берислав, Веселе, Козацьке, Миколаївка та ряд інших населених пунктів.

- На нашому напрямку у Криворізькому та Нікопольському районах нашої області сьогодні обстрілів не було.

- Сьогодні – День Національної гвардії України. Бійці національної гвардії – гордість країни, а наша Криворізька 21-а окрема бригада Нацгвардії (в/ч 3011) – визнана однією з найкращих. Ми завжди знаходимось у тісній співпраці. Війна згуртувала нас навколо спільної мети – оборони та захисту Криворіжжя та нашої країни. Від усіх криворіжців – низький уклін кожному солдату та офіцеру за мужність та відвагу! Рідне місто завжди допоможе та підтримає вас!

Такі короткі підсумки цього тижня. Кривий Ріг та всі ми працюємо на нашу Перемогу. Дякую кожному, хто робить свій внесок! Зберігаємо спокій, витримку, допомагаємо один одному, віримо у наші Збройні Сили! Разом – обов'язково переможемо!
Скучної вам ночі, дорогі земляки! 
Слава Кривбасу та Слава Україні!

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых

Погода на 18 квітня

20:00, 17 апр 2024

0