--.-° --% 0мм

Сьогодні – День Національної гвардії України

08:48, 26 мар 2023 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг
Сьогодні – День Національної гвардії України

Голова Ради оборони міста Олександр Вілкул привітав криворізьких бійців з Днем Національної гвардії України.

«Бійці національної гвардії – гордість країни, а наша Криворізька 21-а окрема бригада Нацгвардії (в/ч 3011) – визнана однією з найкращих. Хлопці з нашої частини пройшли дуже славетний бойовий шлях починаючи з 2014 року - із визволення значної частини Луганської області. Після 24 лютого наші герої героїчно билися в Маріуполі.

Я щиро пишаюся, що особисто знайомий із багатьма військовослужбовцями частини. Саме тут служили загиблі герої Олександр Радієвський та Олександр Голяков, саме тут служить мій друг Олександр Піскун.

У тому, що Кривий Ріг вистояв та не був захоплений, дуже велика заслуга Національної гвардії.

Рік тому, на початку війни, у нас у Кривому Розі не було військових частин, була лише частина бригади 3011 із стрілецькою зброєю та двома 120-ми мінометами.

Коли колона окупантів із Херсона йшла на Кривий Ріг, а її дозор майже дійшов до меж міста та вперся у виставлені нами БелАЗи, то за БелАЗами були саме нацгвардійці.

І коли ми підривали мости та тунелі на півночі Херсонщини, то у бойовій охороні - у візуальній видимості ворога - також були нацгвардійці.

Пам'ятаю, як тоді разом з комбригом Володимиром Леонідовичем Білоусовим ми розробляли плани з оборони Кривого Рогу.

І ми відстояли наше місто! А коли гнали ворога на лівий берег Дніпра, підрозділи бригади покрили себе славою під час зачисток Високопілля, Золотої Балки, Михайлівки, Гаврилівки, Дудчан та багатьох інших населених пунктів. Сьогодні військовослужбовці Нацгвардії несуть службу на багатьох лініях оборони нашої країни, тримають оборону на Донецькому напрямку.

Ми завжди знаходимось у тісній співпраці. Війна згуртувала нас навколо спільної мети – оборони та захисту Криворіжжя та нашої країни.

Для нашої бригади Радою оборони міста – це бюджетні та приватні кошти (без урахування волонтерів) - з початку війни було закуплено та надано:

- 1236 бронежилетів та 645 касок

- 8000 одиниць різного обмундирування

- 93 одиниці спеціального обладнання: тепловізори, прилади нічного бачення, тепловізорні та коліматорні приціли, біноклі  та далекоміри

- 306 рацій

- 25 одиниць позашляховиків, мікроавтобусів, вантажних авто, швидкої допомоги

- 14 квадрокоптерів та БПЛА

- 25 генераторів

- 2115 будівельних блоків та габіонів.

- 109 одиниць допоміжного обладнання - комп’ютери, ноутбуки, планшети, телефони, БФП, принтери

Усього сума вже наданої допомоги складає майже 93 000 000 грн. Робота триває і продовжуватиметься до нашої перемоги.

Від усіх криворіжців – низький уклін кожному солдату та офіцеру за мужність та відвагу! Рідне місто завжди допоможе та підтримає вас.

Найшвидшої Перемоги та миру!

Слава Україні!», - написав Олександр Вілкул у соцмережі.

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых