--.-° --% 0мм

Дніпропетровщина – лідер України з цифрової трансформації

18:30, 24 мар 2023 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Про це повідомили в обласній військовій адміністрації. 

Мінцифри України визначило індекс цифрової трансформації областей. Серед усіх регіонів держави лідер – Дніпропетровщина. «Дніпропетровщина впевнено тримає високу планку. Цифрові перевтілення області визнали й в профільному міністерстві. Враховували результати роботи нашої команди за увесь 2022 рік. Навіть в умовах воєнного стану в нашому регіоні найпотужніша мережа ЦНАПів. Впроваджуються нові електронні послуги», – зазначив заступник начальника Дніпропетровської ОВА Іван Начовний.

За аналізом Міністерства цифрової трансформації, наш регіон отримав найвищий індекс. У трійці лідерів за кількістю балів Тернопільська та Одеська області.

Рівень цифровізації визначали за декількома категоріями. Основні з них: розвиток ЦНАПів, розширення доступу до інтернету та впровадження режиму «без паперів». Останній показує, як успішно обласна влада та органи місцевого самоврядування переходять на електронний документообіг.

Щодо ЦНАПів, то у 2022 році в області відкрили понад 30 точок доступу до адмінпослуг. Ще 7 – цьогоріч.

В умовах воєнного стану на Дніпропетровщині працюють майже дві сотні точок доступу до адміністративних послуг. Там з початку 2023-го надали вже більш ніж 230 тис сервісів.

Підключено до швидкісного інтернету і віддалені райони. Загалом оптоволоконні мережі провели до понад 80 населених пунктів. Майже 27 тис мешканців регіону отримали доступ до стабільного інтернету. Роботи виконали коштом держсубвенції.

 

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых

Погода на 18 квітня

20:00, 17 апр 2024

0