--.-° --% 0мм

Брифінг голови Ради оборони міста Олександра Вілкула за підсумками 23 березня

20:20, 23 мар 2023 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

ГОЛОВНЕ:

-  Щодо ситуації на нашому напрямку фронту, то вона залишається під повним контролем ЗСУ. За інформацією ОК «Південь», нашими ракетно-артилерійськими підрозділами та авіацією відпрацьовано результативні удари по складу з боєприпасами та районам зосередження ворожої сили й техніки. Остаточні результати дорозвідуються.

-  Окупанти не припиняють обстріли населених пунктів на правому березі Дніпра. Протягом останньої доби ворог здійснив 46 обстрілів по правобережній Херсонщині. Вдень ворог атакував Нікопольський район нашої області – м. Нікополь, Червоногригорівську та Мирівську громади – з важкої артилерії та дронів. У Нікополі поранення отримав 73-річний чоловік. Інші наслідки обстрілів уточнюються. У Криворізькому районі обстрілів не було.

-  Залишається надзвичайно високою небезпека через заміновані ворогом території та об’єкти. В Бериславському районі Херсонщини і Баштанському районі Миколаївщини сталося 3 випадки підриву цивільного населення. На жаль, 4 особи загинуло, ще одна отримала важкі поранення.

-  Що стосується нашого міста, то у Кривому Розі повністю забезпечено роботу комунальних підприємств, медичної сфери та соціальних установ. Уся критично важлива інфраструктура працює. Ситуація в місті повністю контролюється Радою оборони міста. 

-  Із сьогоднішнього дня теплогенеруючі підприємства нашого міста завершують опалювальний сезон. У зв'язку з тим, що встановилася досить тепла погода, раніше опалювальний сезон завершили й інші міста області. Наприклад, Кам'янське з 20 березня, а Дніпро зі вчорашнього дня. 

Навіть у найскладніших умовах та блекаутах було збережено всю інфраструктуру, а криворіжці були забезпечені теплом. Цьому сприяли два чинники. Перше – найсерйозніша підготовка, яку ми провели у місті, починаючи ще з весни 2022 року. Усього на об'єктах життєдіяльності міста було встановлено понад 1000 генераторів. Це дозволило навіть під час системних відключень електроенергії зберегти їхню працездатність. І друге – це самовіддана робота працівників комунальних підприємств. За всю зиму в місті не було жодного серйозного збою по подачі тепла. Те ж саме можна сказати по воді, газу, медичній та соціальній сферах. Від усіх криворіжців щиро дякую за злагоджену та самовіддану роботу! А зараз уже ведемо роботу з підготовки до наступного опалювального сезону.

-  Ще одне важливе питання про яке я говорив учора. Було багато запитань, тому зупинюсь ще раз трохи детальніше. Я знаю, як багато дітей та й їхніх батьків хочуть, щоб школи та дитячі садки почали працювати офлайн. Згоден. Плануємо, щоб приблизно з 15 квітня деякі дитячі садочки експериментально запрацювали у режимі чергових груп. А з 1 вересня, якщо безпекова ситуація буде стабільною, відновлять навчання в режимі офлайн і школи. Але головне – безпека дітей. Роботу проведено велику. Вже 102 заклади освіти мають дозвіл від ДСНС на використання сховищ - це обов'язкова умова. Поки, з 1 березня, для підготовки дітей до першого класу відновлені заняття у 12 таких садках та 65 школах. Закінчуються ремонти ще 46 укриттів. Треба розуміти, що це не просто – "стільчики поставити". Це електропроводка, вентиляція, санвузли та багато іншого. Ще раз підкреслю - заняття проходитимуть лише там, де є укриття, кількість дітей не повинна буде перевищувати кількість місць у укриттях, та виключно з письмової згоди батьків. Але ми зробимо усе можливе, щоб як можна більше дітей змогли відвідувати дитячі садки та школи.

-  Та про наші спортивні перемоги. На чемпіонаті області з кікбоксингу, вихованець криворізького клубу «Барс» Богдан Хихло став чемпіоном Дніпропетровщини. Свій фінальний поєдинок Богдан закінчив ефектним нокаутом. Вітаю нашого спортсмена та бажаю нових перемог!

Зберігаємо спокій, витримку, віримо у наші Збройні Сили та нашу Перемогу! Неминучу!
Скучної вам ночі, дорогі земляки! 
Слава Кривбасу та Слава Україні!

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых

Погода на 18 квітня

20:00, 17 апр 2024

0