--.-° --% 0мм

8 тисяч доларів за фальшиві медичні документи: на Дніпропетровщині жінка і два чоловіка організували схему переправлення через державний кордон "ухилянтів" від служби в ЗСУ

16:15, 23 мар 2023 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

За процесуального керівництва Дніпропетровської обласної прокуратури викрито і повідомлено про підозру трьом мешканцям міста  Дніпро за фактом організації та сприяння в незаконному переправленні через державний кордон військовозобов’язаних чоловіків.

За даними слідства, троє підозрюваних, двоє чоловіків та жінка, організували схему переправлення чоловіків через держкордон в умовах воєнного стану.

Чоловікам, що підлягають мобілізації, за 8 тисяч доларів США виготовляли підроблені медичні документи, які засвідчували наявність у чоловіків тяжких захворювань, що визначало їх тимчасово непридатними до військової служби і надавало можливість безперешкодно перетинати держкордон України.

Правоохоронці викрили ділків під час передачі пакету документів місцевому мешканцю призивного віку та одержанні від нього грошів.

Під час проведення 20 санкціонованих обшуків за місцем мешкання та автомобілях фігурантів у Дніпропетровській, Вінницькій та Львівській областях вилучено мобільні телефони, комп’ютерну техніку, флешносії, бланки документів та медичних довідок, зброю, набої, грошові кошти у сумі майже 800 тис грн.

Наразі всім учасників схеми обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою. Встановлюються інші особи, причетні до злочину.

Заходи з викриття протиправної діяльності здійснювалися прокурорами спільно зі слідчими слідчого управління ГУПН в Дніпропетровській області, оперативний супровід - Управлінням СБУ у Дніпропетровській області.

 

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых