--.-° --% 0мм

Брифінг голови Ради оборони міста Олександра Вілкула за підсумками 21 березня

21:00, 21 мар 2023 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

ГОЛОВНЕ:

-  Доброго вечора, шановні земляки. Коротко про підсумки вівторка, текстом.
Щодо ситуації на нашому напрямку фронту, то вона залишається під повним контролем Збройних Сил України. Наші війська упевнено тримають оборону на відбитих у окупантів рубежах та здійснюють необхідні заходи щодо зниження бойових спроможностей ворога. За інформацією Оперативного командування «Південь» наші повітряні сили відпрацювали 2 авіаційні удари по районах зосередження окупантів і їх техніки на лівобережжі. Втрати ворога уточнюються.

-  Окупанти не припиняють обстріли населених пунктів на правому березі Дніпра. Зокрема, ворог обстріляв сам Херсон, Антонівку та інші населені пункти на Херсонщині. Зруйновані та пошкоджені приватні будинки, автівки, господарські споруди.

-  На нашому напрямку ворог обстріляв із важкої артилерії Мирівську громаду Нікопольського району. Пошкоджено 2 приватні будинки, 4 господарські споруди, ЛЕП. Без втрат. У Криворізькому районі обстрілів не було.

-  Крім того, чимало ворожих боєприпасів, що не розірвалися, зараз знаходяться на деокупованій частині Херсонщини. Два випадки підриву сталися в Бериславському і Херсонському районах. Один з них, нажаль, летальний, а загальна кількість поранених – 7 осіб. Це, не дивлячись на те, що наші сапери ведуть величезну роботу по розмінуванню територій - тільки сьогодні знешкоджено ще 7 ворожих боєприпасів, а загалом йдеться про тисячі. Ще раз закликаю всіх, хто буває на  раніше прифронтових та деокупованих територіях, бути максимально обережними. 

-  Що стосується нашого міста, то у Кривому Розі повністю забезпечено роботу комунальних підприємств, медичної сфери та соціальних установ. Уся критично важлива інфраструктура працює. Повністю виконується міська програма соціальної підтримки криворожан – це 50 різних видів матеріальної допомоги, пільг і компенсацій. Ситуація в місті повністю контролюється Радою оборони міста. 

-  В місті триває масштабна реконструкція водопровідних комунікацій у Центрально-Міському районі. На вулиці Кобилянського замінюють близько 3 кілометрів зношених трубопроводів на сучасні полімерні. До речі, за останні п'ять років у місті вже замінили понад 150 км труб пітної води та близько 45 км мереж водовідведення. Також тривають дорожні роботи на Дніпровському шосе, вулиці Купріна – це в’їзд до Кривого Рогу зі сторони Кропивницького, вулиці Дарвіна та інших.

Зараз на місцях проведення ремонтних робіт перекрили рух транспорту, через це кількість транспорту на інших вулицях зросла. Тому хочу звернутися до водіїв, а особливо до мотоциклістів. Дороги підсохлі, погода налагоджується, але це не привід демонструвати в межах міста всі кінські сили ваших апаратів. По-перше, поважайте інших учасників дорожнього руху, а по-друге – зайва бравада призводить до серйозних ДТП. А це і загроза життю, що звичайно головне, і пробки, які виникають, поки не усунуть наслідки.

-  Та про наші спортивні перемоги. На міжнародних змаганнях з карате у Польщі, криворізькі каратисти зі спортивного клубу «Бушідо» посіли одразу два почесних місця. За результатами змагань, Михайло Барабуха посів перше місце, Єгор Кравець – друге. А на чемпіонаті України з сумо Кривий Ріг представили спортсмени ДЮСШ №2. Вони вибороли одразу 15 медалей – шість «золотих» нагород, три «срібні» та шість «бронзових». Відмінний результат! Вітаю з успіхом наших спортсменів та бажаю нових перемог.

Зберігаємо спокій, витримку, віримо у наші Збройні Сили та нашу Перемогу! Неминучу!
Скучної вам ночі, дорогі земляки! 
Слава Кривбасу та Слава Україні!

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых