--.-° --% 0мм

О. Вілкул: Спортивне життя у місті відроджується. З початку 2023 року вже проведено понад 30 змагань міського, обласного та всеукраїнського рівнів. Ми пишаємося, що саме Кривий Ріг зараз приймає учасників I Всеукраїнського турніру з боротьби самбо

14:55, 20 мар 2023 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Кривий Ріг зберіг та має належну спортивну базу для проведення чемпіонатів як міського так і всеукраїнського рівнів, а в умовах воєнного стану, завдяки тому, що міська влада подбала про організацію всіх безпекових заходів, місто стало майданчиком для проведення представницьких турнірів.

18 та 19 березня у Кривому Розі на базі палацу спорту «Молодість» ДЮСШ №6 пройшов I Всеукраїнський турнір з боротьби самбо. Участь у ньому взяло понад 100 спортсменів із 12 міст України: Києва, Баштанки, Бучі, Вінниці, Дніпра, Кривого Рогу, Краматорська, Надвірної, Нікополя, Харкова, Слобожанського. Відкрив змагання голова Ради оборони міста Олександр Вілкул.

«Дуже приємно, що спортивне життя у місті відроджується. З 12 січня ми відновили у режимі офлайн заняття у дитячо-юнацьких школах, зараз у нас також працюють два басейни. Наші спортсмени мають можливість, нарешті, тренуватися у своїх рідних секціях, спілкуватися з однолітками. Безумовно, всі заняття проходять із суворим дотриманням правил безпеки, а також діти займаються лише за умови, якщо є письмова згода батьків. Ми всі щиро радіємо успіхам наших юнаків та дівчат, які і в умовах війни не втрачають силу духу, волю до перемоги та демонструють чудові результати не тільки у місті і Україні, але й на міжнародному рівні. Це вкотре доводить, як важливо, навіть під час війни, зберігати спортивну базу і розвивати спорт! Тому, для нас велика честь приймати на криворізькій землі учасників першого Всеукраїнського турніру з боротьби самбо. Я вітаю всіх спортсменів та бажаю вдалих виступів. Разом – до Перемоги!», - зазначив О.Вілкул.

Він також додав, що з початку 2023 року у місті проведено вже понад 30 змагань міського, обласного та всеукраїнського рівнів, в яких взяли участь понад 3 тисячі наших спортсменів. Також, у Кривому Розі успішно продовжують працювати 11 дитячо-юнацьких спортивних шкіл (10 комунальних та 1 приватна футбольна академія «Кривбас»), більше 67 спортивних клубів та міських федерацій, в яких різними видами спорту займається понад 21 тисяча спортсменів. У Кривому Розі в 19 різноманітних видах єдиноборств займається понад 6 тисяч спортсменів. Боротьбою самбо - майже 400 криворіжців в 4 дитячо-юнацьких спортивних школах №2,6,7,9 та спортивному клубі «Торнадо».

«Для нас було дуже важливо, щоб спорт відновився і наші самбісти разом з тренерами могли й надалі займатись боротьбою та тримати себе у формі. Особливо дякуємо керівництву міста та голові Ради оборони Кривого Рогу за те, що маємо можливість у такий важкий час тренувати наших дітей та проводити турніри і чемпіонати. Адже спортивні змагання мають величезну роль у підготовці професійних спортсменів. Ми й надалі будемо докладати всіх зусиль, щоб цей вид спорту розвивався і привертав до своїх лав все більше дітей і молоді. Також, варто відзначити, що боротьба самбо сприяє вихованню волі, патріотизму, прагненню до перемоги. А це є вкрай важливим зараз!», - підкреслив Євген Понирко, президент Криворізької федерації самбо, дзюдо, сумо.

За 2022 рік відділенням боротьби самбо було підготовлено: 5 кандидатів у майстри спорту України; 9 спортсменів 1-го розряду; 88 спортсменів масових розрядів (ΙΙ-ΙΙΙ розряди та юнацькі розряди). На I Всеукраїнському турнірі у командній першості криворізькій команді не було рівних та як результат - 1 місце! Також, криворізькі спортсмени взяли перші місця у різних вагових категоріях. Це - Сафронов Артем, Богдан Дмитро та Павлюков Сергій.

КП «Інститут розвитку міста Кривого Рогу»

 

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых

Погода на 18 квітня

20:00, 17 апр 2024

0