--.-° --% 0мм

Ю. Вілкул привітав працівників сфери ЖКГ та побутового обслуговування 

14:37, 17 мар 2023 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

"Завдяки вашій злагодженій роботі криворіжці навіть під час війни продовжують отримувати всі необхідні послуги. У місті ремонтуються мережі, утримаються автошляхи, прибираються й озеленюються вулиці та парки".

19 березня в Україні відзначають професійне свято працівники житлово-комунального господарства та побутового обслуговування населення. У Кривому Розі у цих галузях працює більше 30 тис. чоловік, які  з перших днів війни надійно тримають трудовий фронт.  Напередодні свята в. о. міського голови Юрій Вілкул привітав комунальників та вручив їм  нагороди.

«З першого дня війни усі житлово-комунальні підприємства  було переведено в режим підвищеної готовності. Я хочу подякувати усім службам, колективам підприємств  за їх безцінну працю. Навіть в умовах воєнного стану завдяки вам у місті ремонтуються мережі, утримаються автошляхи, прибираються та озеленюються вулиці, парки й сквери. Під час війни, коли ворог завдає ракетних ударів не лише по критичній інфраструктурі, а й підло б’є по цивільних об’єктах, одними з перших на місця влучань, для ліквідації наслідків руйнувань приїздять саме працівники житлово-комунального господарства, іноді навіть ризикуючи власним життям. Ми всі пам’ятаємо удари по Карачунівській дамбі, обстріли Інгульця, трагедію у Тернівському районі та ракетний удар по Довгинцівському району. На жаль, під час ліквідації наслідків удару росіян по греблі річки Інгулець загинув наш земляк. А тому, поважаємо  та цінуємо  вашу працю! Адже за  будь-яких умов працівники цієї стратегічної галузі забезпечують оселі криворіжців теплом, водою та іншими комунальними послугами, підтримують безперебійне функціонування об’єктів критичної інфраструктури», - підкреслив Юрій Вілкул.

Також, на початку війни працівники комунальних служб брали участь у будівництві оборонних споруд навколо Кривого Рогу, комунальні підприємства забезпечували роботу спецтехніки: кранів, екскаваторів, вантажівок та ін.

Ніна Лозна, керівниця салону краси «Ніна» сказала: «Саме в цей час дуже важливо аби побутова сфера міста працювала злагоджено та чітко. Адже людям потрібно комфортне надання послуг. Ми вдячні міській владі за те, що  маємо можливість працювати. Кривий Ріг живе нормальним життям, безумовно, наскільки це можливо в реаліях воєнного стану, і ми можемо вести господарську діяльність у сфері побутового обслуговування. Ми надаємо безкоштовні послуги нашим захисницям та захисникам, це найменше що ми можемо зробити для них. Крім того, у нас діють програми з безоплатного обслуговування людей з обмеженими можливостями та діти сироти. Для внутрішньо переміщених осіб у нас також є послуги, якими вони користуються за пільговою програмою. Ми всі працюємо на оборону Криворіжжя та на Перемогу».

З березня 2022 року сфера побутового обслуговування Кривого Рогу не просто не припинила надавати послуги, а й перелаштувалися на потреби воєнного часу: станції технічного обслуговування ремонтують спецавтомобілі воєнного призначення, ательє з пошиття одягу шиють «розгрузки», аптечки, та іншу військову амуніцію. У перукарнях бійці ЗСУ обслуговуються безкоштовно, а  готелі та хостели приймають внутрішньо переміщених осіб. Крім того, майстри з ремонту побутової техніки ремонтують дрони.

КП «Інститут розвитку міста Кривого Рогу»

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых