--.-° --% 0мм

Брифінг голови Ради оборони міста Олександра Вілкула за підсумками 16 березня

20:58, 16 мар 2023 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

ГОЛОВНЕ:

-  Щодо ситуації на нашому напрямку фронту, то вона залишається під повним контролем Збройних Сил України. Наші війська продовжують завдавати вогневого ураження по скупченню живої сили та техніки противника.

-  За інформацією Генштабу ЗСУ, на Херсонському напрямку противник веде обороні дії. Проте окупанти продовжують обстріли населених пунктів на правому березі Дніпра. Обстрілів зазнали ціла низка населених пунктів на Херсонщині та саме місто Херсон. На нашому напрямку у Криворізькому та Нікопольському районах нашої області – вночі обстрілів не було. Але вдень ворогом було здійснено 2 обстріли Марганецької громади з важкої артилерії. Без втрат.

-  Як повідомляє Генштаб, через власне безсилля окупанти ведуть боротьбу із цивільним населенням на тимчасово захопленій території Херсонської області. Після ефективного вогневого ураження 12-13 березня районів зосередження противника, і як наслідок великих втрат, загарбники посилюють терор місцевого населення. Також окупанти відбирають приватні автомобілі у місцевих мешканців та потім використовують їх у своїх цілях. А 14 березня відзначено рух колони окупантів у бік Криму разом із награбованим майном.

-  У самому Кривому Розі ситуація повністю контролюється Радою оборони міста. Повністю забезпечено роботу, комунальних підприємств, медичної сфери, соціальних установ та, загалом, усієї важливої інфраструктури. Усі органи влади також чітко виконують свої обов’язки. Місто живе нормальний життям, як для умов воєнного часу, та продовжує працювати на Перемогу. 

-  Продовжується значна допомога у матеріально-технічному забезпеченні для наших військових. Тільки за останню добу Радою оборони міста передано у наші частини 4 БПЛА, 16 квадрокоптерів, 10 генераторів, тепловізори, обладнання для саперів, ретранслятори, будівельні матеріали і будівельні інструменти та багато іншого.

-  Також продовжується видача продуктових наборів від міста сім'ям криворіжців, які найбільш потребують допомоги. У першу хвилю цього року вже видано понад 25 тисяч наборів, а з урахуванням минулого року – понад 326 тисяч. Далі будуть нові хвилі допомоги й іншим категоріям мешканців міста. Тому ще раз прохання до тих, хто має отримати набори в першу хвилю - зробити це до 1 квітня.

-  Ще раз акцентую увагу криворіжців, що продовжує збільшуватися захворюваність на Covid-19. На сьогодні у місті на лікуванні перебуває вже 750 осіб, з них 56 – підключено до кисневих апаратів. Тобто це досить серйозний перебіг хвороби. Лише за сьогоднішню ніч було 14 викликів, із них 7 дітей. Усі вони госпіталізовані. Лікарі вкрай наполегливо рекомендують робити вакцинацію та бустерні щеплення. Вся необхідна вакцина у місті є. Бережіть себе та своїх близьких.

-  Та про наші мирні перемоги. На Кубку України з важкої атлетики, присвяченому нашим мужнім захисникам із ЗСУ, криворізькі важкоатлети вибороли цілу низку нагород. Юлія Ковальова здобула «золото», Максим Бережний – «срібну» нагороду та Іван Кобець – «бронзову». А криворіжець Антон Сердюков здобув одразу три відзнаки у різних категоріях: «золото», «срібло» та «бронзу». Вітаю наших спортсменів з чудовими результатами та бажаю їм нових перемог!

Зберігаємо спокій, витримку, віримо у наші Збройні Сили та нашу Перемогу! Неминучу
Скучної вам ночі, дорогі земляки! 
Слава Кривбасу та Слава Україні!

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых