--.-° --% 0мм

Легкоатлетка з Дніпропетровщини Ярослава Магучіх стала чемпіонкою Європи

10:56, 5 мар 2023 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

У турецькому Стамбулі триває чемпіонат Європи з легкої атлетики у приміщенні. Зранку 5 березня у сектор для стрибків у висоту вийшли 8 найсильніших представниць цього виду спорту, з них троє - з України.

Ярослава Магучіх вийшла на змагання у званні чинної чемпіонки Європи, тож мала захищати цей титул. Юлія Левченко та Катерина Табашник вибороли право виступати на цих змаганнях, посівши перші два місця на чемпіонаті України.

Основна боротьба за призові місця розгорнулась на висоті 196 см. Магучіх та Веерман з Нідерландів пройшли її без проблем. А ось Топіч з Сербії і наша Левченко не змогли взяти її, і - за рахунок кращих сттрибків на попередніх висотах - "бронзу" виборола Катерина Табашник.

Юлія Левченко завершила змагання на п'ятій позиції.

Висоту 198 см Ярослава Магучіх взяла  з першої спроби, а нідерландці Брітт Веерман планка так і не підкорилась. Вже у статусі чемпіонки Європи Ярослава замовила висоту 2.03, щоб встановити рекорд сезону, однак взяти її з троьх спроб не змогла.

На даний момент Україна має три нарогоди європейського чемпіонату: "золото"Магучіх і "бронзу" Табашник у стрибках у висоту та "Бронзу" Романа Кокошка у штовханні ядра.
 

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых