--.-° --% 0мм

Брифінг голови Ради оборони міста Олександра Вілкула за підсумками 8 лютого

20:10, 8 фев 2023 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

ГОЛОВНЕ:

-  Щодо ситуації на нашому напрямку фронту, то вона залишається під повним контролем Збройних Сил України. За повідомленням Оперативного командування «Південь», сьогодні наші захисники знищили 7 легких човнів росіян на півдні України. Окрім того, ЗСУ пошкодили дві установки типу «Град» в Олешках, з яких загарбники обстрілювали Херсон.

 

-  За інформацією Генштабу ЗСУ, під ворожий вогонь потрапили населені пункти Херсонської області, зокрема Зміївка, Берислав, Шляхове, Львове, Антонівка та саме місто Херсон. Окупанти продовжують терор мирного населення і на тимчасово окупованих територіях. У населеному пункті Каїри Херсонської області російські окупаційні війська силою відбирають у місцевого населення цивільні автомобілі.

 

-  У Нікопольському районі нашої області вночі зі ствольної артилерії окупанти здійснили обстріл Червоногригорівської громади, випустили два десятки снарядів. Внаслідок атаки пошкоджено 7 житлових будинків, господарчі споруди, газогін та лінії електропередач. Слава Богу, без втрат.

 

-  Продовжують свою роботу наші сапери. Сьогодні під час обстеження ділянки ЛЕП, яка йде від Криворізької ТЕС у Бериславський район Херсонської області, там було виявлено та знищено два бойових елемента від РСЗВ «Ураган». Вчора там було виявлено дві ворожі 120-ти міліметрові міни. Також виявлено ще 7 ворожих боєприпасів на інших ділянках.

 

-  У Кривому Розі ситуація стабільна та контролюється Радою оборони міста. Усі органи влади чітко виконують свої обов’язки. Рада оборони міста продовжує надавати суттєву допомогу нашим військовим у матеріально-технічному забезпеченні. Це квадрокоптери, спеціальні засоби зв'язку, зарядні станції, будматеріали та багато іншого.

 

-  У місті повністю забезпечено роботу комунальних підприємств, медичної сфери та соціальних установ. Ще вчора вдалось збільшити та сьогодні зберегти кількість задіяного комунального електротранспорту – його у Кривому Розі працює 70% рухомого складу. А також 100% комунальних автобусів. Вуличне освітлення також збережено і працює на 40% від загальних потреб міста - згідно з виділеними лімітами від енергетиків.

 

-  За даними ДТЕК, через ускладнення погодних умов, сьогодні на Дніпропетровщину виділили ліміти менше ніж учора, це трохи більше половини від необхідного. Тому по всій області продовжують застосовуватись стабілізаційні відключення, але, у разі перевищення лімітів, можуть застосовуватися і аварійні. Така ситуація в енергетиці – це наслідки численних ворожих ударів.

-  Незважаючи на всі труднощі, для нас завжди на першому місці були й залишаються люди, які потребують допомоги й підтримки. У Кривому Розі, під час воєнного стану, всі заклади соціального захисту та надання послуг працюють у посиленому режимі. Здійснюється прийом криворіжців з усіх питань, продовжуються виплати, передбачені міською програмою соціального захисту населення та надається допомога мешканцям і переселенцям, які потребують такої підтримки. Вісім територіальних центрів міста протягом 2022 року обслужили понад 17 тисяч громадян вразливих категорій та надали понад 2,5 мільйони різних видів соціальних послуг. За рахунок місцевого бюджету для забезпечення стабільної роботи усіх Терцентрів ми придбали генератори. Для маломобільних людей з числа переселенців, які перебувають у наших терцентрах,  забезпечили триразове харчування та медичне обслуговування. Кривий Ріг був і залишається містом соціального захисту мешканців.

Місто живе та працює. Зберігаємо спокій, витримку, віримо у наші Збройні Сили та нашу неминучу Перемогу!

Скучної вам ночі, дорогі земляки!

Слава Кривбасу та Слава Україні!

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых