--.-° --% 0мм

Брифінг голови Ради оборони міста Олександра Вілкула за підсумками 7 лютого

20:19, 7 фев 2023 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Доброго вечора, шановні земляки. Коротко, сьогодні текстом, про підсумки цього дня.

- Ситуація на нашому напрямку фронту залишається під повним контролем ЗСУ. За інформацією Сил оборони таврійського напрямку нашими підрозділами ракетних військ і артилерії нанесено удари по районну зосередження озброєння та військової техніки противника, на окремих напрямках проводилась контрбатарейна боротьба. Втрати противника уточнюються.
 
- У Нікопольському районі нашої області окупанти вночі зі ствольної артилерії та РСЗВ «Град» здійснили два обстріли Марганецької громади. У місті Марганець пошкоджено ЛЕП, було знеструмлено насосну станцію - без водопостачання залишилося 9 населених пунктів, це близько 60 000 абонентів. На протязі дня водопостачання відновлено. У селі Іллінка пошкоджено 4 приватні будинки, 1 господарчу споруду, 2 ЛЕП та газопровід. Без втрат. У Криворізькому районі обстрілів не було.
 
- Продовжують свою нелегку роботу сапери. Сьогодні під час обстеження ділянки лінії електропередач, яка йде від Криворізької ТЕС у Бериславський район Херсонської області, там було виявлено дві ворожі 120-ти міліметрові міни. Вони успішно ліквідовані саперами.
 
- Щодо ситуації у Кривому Розі, то вона повністю контролюється Радою оборони міста. Забезпечено роботу комунальних підприємств, медичної сфери та соціальних установ.
 
- Сьогодні також є гарні новини. Кривий Ріг збільшує кількість рухомого складу комунального електротранспорту. Якщо вчора працювало близько 40%, то сьогодні це вже 70% рухомого складу. На маршрутах працюють 80 тролейбусів, 25 вагонів швидкісного трамваю та 18 міських трамваїв. На 100% продовжують працювати й комунальні автобуси. Вуличне освітлення працює на 40% від загальних потреб міста - згідно з виділеними лімітами від енергетиків.
 
- За даними ДТЕК, сьогодні на Дніпропетровщину виділили ліміти приблизно 65% від потреби. Тому енергетики застосовують на Дніпропетровщині графіки стабілізаційних відключень.
 
- Кривий Ріг продовжує надавати необхідну підтримку людям, які вимушено покинули свої домівки через війну. Сьогодні я провів робочу нараду в одному із центрів, де надають допомогу переселенцям. Рада оборони міста робить все можливе, щоб кожен вимушений переселенець отримав необхідну допомогу – від розселення тих, кому це необхідно, до організації харчування, медичної допомоги, психологічно-соціальної підтримки, продовження процесу освіти. Тим паче, що ми прийняли вже понад 19 тисяч дітей-переселенців. А всього де-факто у місті вже майже 80 тисяч біженців. Від імені цих людей передаю криворіжцям слова подяки за допомогу та підтримку. Ми один народ, одна країна і завжди допомагатимемо один одному.
 
- Шановні земляки. Ми бачимо, яке горе відбулося в Туреччині. Через потужні землетруси тисячі загиблих, зруйнована інфраструктура. Висловлюю щирі співчуття турецькому народу. Нагадаю, що навесні минулого року саме Туреччина допомогла нам евакуювати більше ста дітей-сиріт з інтернатного відділення гімназії №98 в Інгулецькому районі. Криворізькі діти перебувають в безпечному місці – в місті Сіде на півдні Туреччини, де не було землетрусів. Керівник групи перебуває на постійному зв’язку з Департаментом освіти і науки Криворізької міської ради та консульством України в Туреччині. Дітям нічого не загрожує. І ми дуже чекаємо, що після нашої Перемоги діти якнайскоріше повернуться додому.
 
- Та про наші мирні перемоги. На міжнародному турнірі із вільної боротьби у Німеччині криворiжець Артур Бурлаченко успішно здолав суперників та посів перше місце. А на міжнародних змаганнях з художньої гімнастики в Італії вихованка криворізької ДЮСШ №10 Юлія Фесюк посіла 2 місце. Вітаю наших спортсменів, їх батьків та тренерів, та бажаю нових перемог!
 
Зберігаємо спокій, витримку, віримо у наші Збройні Сили, нашого Президента та нашу Перемогу! Неминучу!
Скучної вам ночі, дорогі земляки!
Слава Кривбасу та Слава Україні!

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых

Погода на 18 квітня

20:00, 17 апр 2024

0