--.-° --% 0мм

Брифінг голови Ради оборони міста Олександра Вілкула за підсумками 6 лютого

20:43, 6 фев 2023 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

ГОЛОВНЕ:

-  Ситуація на нашому напрямку фронту залишається під повним контролем ЗСУ. За інформацією Генштабу ЗСУ, ворог продовжує обстрілювати населені пункти на правому березі Дніпра. У Нікопольському районі нашої області окупанти вночі зі ствольної артилерії здійснили обстріл села Добра Надія Марганецької громади. По селу ворог випустив понад 20 снарядів. Вдень ворог ударив по с. Вищетарасівка Мирівської громади. Пошкоджено 3 приватні будинки, 3 господарчі споруди, газопровід, 3 ЛЕП. Слава Богу, без втрат. У Криворізькому районі обстрілів не було.

-  За інформацією оперативного командування "Південь", наші військові вночі ліквідували на Херсонщині два катери та дві ДРГ росіян при спробі облаштування спостережних постів.

-  За повідомленням Сил оборони таврійського напрямку, в місті Токмак Запорізької області російські окупаційні війська примусово виселяють мирних громадян із своїх помешкань з метою заселення місцевих колаборантів, які працюють на ворога. Власникам же наказують залишити своє житло та виселитись на вулицю.

-  У самому Кривому Розі повністю забезпечено роботу комунальних підприємств, медичної сфери та соціальних установ. Ситуація в місті повністю контролюється Радою оборони міста. Уся критично важлива інфраструктура працює.

-  Є гарні новини. Сьогодні удалось збільшити ліміти на електроенергію, тому  Кривий Ріг відновлює вуличне освітлення у місті. Зараз мова про 40%. У сьогоднішній ситуації це вже дуже добре. Насамперед освітлення включатиметься на найбільш жвавих та складних ділянках доріг. Електротранспорт міста працює згідно з виділеними лімітами – це десь 40% рухомого складу. На 100% працюють комунальні автобуси.

-  Щодо ситуації з енергетикою в цілому, то вона стає кращою, але залишається досить напруженою. За даними ДТЕК, сьогодні на Дніпропетровщину виділили ліміти трохи більше 1400 МВт. Це приблизно 55% від потреби. Тому діють стабілізаційні виключення. Енергетики просять мешканців відповідально підходити до питання споживання електроенергії, щоб не було перевищення лімітів та аварійних відключень.

-  Наше місто продовжує жити та працювати на Перемогу. Зараз - інформація для криворіжців, які бажають добровільно записатися до штурмових бригад «Гвардія наступу», які нині формуються в Україні.  Прийом заяв проводиться у двох підрозділах міського Центру надання адміністративних послуг «Віза». Радою оборони міста забезпечено робочі місця, вони оснащені необхідною оргтехнікою та інформаційними матеріалами. Прийом ведеться представниками Національної поліції, Національної гвардії та Державної прикордонної служби України. У бригади «Гвардія наступу» набирають виключно добровольців. Охочі, які хочуть стати частиною «Гвардії наступу», отримати повну інформацію та подати заявку, можуть звернутись до підрозділів ЦНАПу за адресами: площа Молодіжна, 1 та вулиця Володимира Великого, 32. Графік роботи: з понеділка по п’ятницю з 8-00 до 16-30; у суботу та неділю з 9-00 до 17-00.

-  Та про наші мірні перемоги. На чемпіонаті Дніпропетровської області з тхеквондо, вихованці криворізької ДЮСШ №2 здобули на змаганнях 13 нагород: 4 золоті, 3 срібні й 6 бронзових. Вітаю спортсменів з чудовим результатом та бажаю нових перемог!

-  Шановні земляки та усі, хто перебуває в нашому місті - загроза ракетних ударів та атак дронів-камікадзе залишається по усій території нашої країни. Тому дотримуйтесь правил повітряної тривоги.

Зберігаємо спокій, витримку, віримо у наші Збройні Сили та нашу Перемогу! Неминучу!
Скучної вам ночі, дорогі земляки!
Слава Кривбасу та Слава Україні!

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых

Погода на 18 квітня

20:00, 17 апр 2024

0