--.-° --% 0мм

На Дніпропетровщині облаштувалось 79 евакуйованих підприємств, одне з низ - із Краматорська

14:30, 6 фев 2023 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Краматорське підприємство із виготовлення складних кріплень працює на Дніпропетровщині вже майже 10 місяців. Перевезли багатотонне обладнання, налагодили виробництво. Нині вийшли на третину довоєнних потужностей. Про це розповіли у Дніпропетровській ОВА.

Майже самий початок повномасштабного вторгнення. Над містом літають ракети. Скрізь чутно вибухи. Таким була евакуація краматорського підприємства навесні 2022-го.

Верстати перевозили вантажівками. Ті, що можна було демонтувати. Виїхати вирішила й більшість колективу. Облаштувалися на Дніпропетровщині.

На заводі виготовляють складні кріплення різних видів і класів міцності. Вони використовуються у багатьох галузях промисловості. Наприклад, у машинобудуванні, металургії. А ще під час відновлення й ремонту критичної інфраструктури. Метизи призначені для експлуатації у складних умовах. Витримують високі температури, стійкі до корозії та агресивного середовища, зокрема, кислотного.

Наразі завод працює на третину своїх виробничих потужностей. Але збирається розширювати асортимент. Поступово збільшує замовлення. У планах запустити повноцінну лінію із виготовлення гайок.

Загалом Дніпропетровщина прийняла 79 підприємств-переселенців. Вони з Луганської, Донецької, Запорізької, Харківської областей. 20 з них вже розпочали роботу в області, ще 4 готуються до запуску виробництва. Більш ніж півсотні розмістили у регіоні свої склади із сировиною, продукцією та устаткуванням.

Серед таких – підприємства з виробництва паперової й картонної упаковки та поліетиленової плівки, логістична і швейні фірми, компанія з виготовлення автокосметики та обслуговування автомийок. А також оптовики, які займаються продажем насіння та будматеріалів. Є й ті, що надають послуги.

 

 

 

 

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых