--.-° --% 0мм

З початку року 153 14-річних криворіжця отримали перші паспорти

11:58, 3 фев 2023 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Згідно законодавства України, громадяни, яким виповнилось 14 років, мають отримати паспорт у вигляді ID-картки.Видається він безоплатно і діє 4 роки, до 18-річчя власника, після чого оформлюється вже "дорослий" паспорт.

У 2022 році ID-картку по досягненню 14-річчя у центрах "Віза" (центри "Дії") отримали 1342 криворіжця. З початку 2023 року - понад 150 чоловік.

Для оформлення паспорта вперше необхідно надати наступні документи:

свідоцтво про народження;
паспорти громадянина України обох батьків або одного з них, які на момент народження дитини перебували у громадянстві України;
реєстраційний номер облікової картки платника податків (якщо не отримували РНОКПП, то звертатися до податкової служби не потрібно, можна скористатися комплексною послугою ID-14 (2 в 1) – оформивши перший паспорт громадянина України з внесеним РНОКПП за однією заявою. Послуга безкоштовна та надається за бажанням);
витяг про зареєстроване місце проживання (якщо заявник зареєстрований в Реєстрі Криворізької міської територіальної громади, при зверненні до Центру «Віза» («Центр Дії»), адміністратор самостійно роздруковує витяг).

Паспорт громадянина України у формі ID-картки оформлюється незалежно від зареєстрованого місця проживання.

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых