--.-° --% 0мм

Донбас не по зубах: путін знову переоцінює можливості своєї армії, – ISW

09:50, 3 фев 2023 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Аналітики не бачать ознак того, що російська армія накопичила достатньо сил, щоб виконати вимогу президента рф щодо захоплення східних областей України до березня.

путін може знову переоцінювати можливості Збройних сил своєї країни, вимагаючи повністю захопити Донецьку і Луганську області до березня 2023 року. Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW) від 2 лютого.

За словами аналітиків, немає жодних видимих доказів того, що російська армія наростила достатньо бойової сили для того, щоб витіснити ЗСУ з підконтрольної Україні частини Донецької області до кінця лютого. Наразі йдеться про 11 300 квадратних кілометрів.

Аналітики також припустили, що якщо росіяни найближчим часом наважаться на новий масштабний наступ в Україні, він, ймовірно, передчасно закінчиться під час квітневого сезону весняних дощів.

"Кульмінація російських сил може потім створити сприятливі умови для українських сил, щоб використати їх у контрнаступі наприкінці весни або влітку 2023 року після включення західних танкових поставок", — йдеться у звіті.

Нагадаємо, що 1 лютого представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Черняк повідомив, що володимир путін поставив перед зс рф завдання повністю захопити Донбас до березня 2023 року.

За даними української розвідки, російські окупанти продовжують стягувати військову техніку та особовий склад до східного кордону України, що може говорити про підготовку нового наступу.

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых